Libnet.ro
UNICEF

08:30

Cele mai interesante modificari aduse de noile Coduri penale

Wall-Street Ro Wall-Street Ro,
Cele mai interesante modificari aduse de noile Coduri penale

Arestul la domiciliu, introducerea sistemului zilelor amenda, eliminarea pedepselor pentru minori si acordul de recunoastere a vinovatiei se numara printre modificarile aduse in sistemul judiciar odata cu intrarea in vigoare, la 1 februarie, a noului. continuă pe Wall-Street Ro

Cele 8 mari pacate ale noilor Coduri Penale.

Premierul a decis: noile coduri penale se aplica fara nici o modificare de la data de 1 februarie 2014. Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a fost de acord cu decizia premierului. Ponta nu a tinut cont de solicitarile de amanare a aplicarii noilor coduri penale exprimate public de presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, de seful DNA, Laura Codruta Kovesi, de seful DIICOT, Alina Bica, de fostul presedinte CSM Oana Schmidt Haineala, de societatea civila .

Au intrat in vigoare noile Coduri Penale: Primul beneficiar al legii mai favorabile aplicate detinutilor din Bucuresti, un minor

Primul beneficiar al aplicarii legii mai favorabile in cazul detinutilor din Capitala este un minor, care urmeaza sa fie transferat intr-un centru educativ, in urma unei decizii luate de Tribunalul Municipiului Bucuresti, informeaza Mediafax. Sambata, 1 februarie, au intrat in vigoare noile Coduri Penale.

Noile coduri penale au intrat in vigoare: Pe cine salveaza noile prevederi

Noul si controversatul Cod penal a intrat in vigoare. Cele mai multe probleme le-au ridicat prevederile potrivit carora persoana cercetata este anuntata despre acest lucru, ceea ce ar putea impiedica strangerea.

Circa 400 de detinuti ar putea beneficia de noile Coduri penale

Aproximativ 400 de detinuti ar putea beneficia de legea mai favorabila, odata cu intrarea in vigoare a noilor coduri, la 1 februarie, dupa ce comisiile mixte au analizat aproape 31. 000 de dosare ale persoanelor private de libertate, potrivit.

Subiectele Zilei: Afacerea Deszapezirea. Viscolul ii umfla conturile deputatului lui Voiculescu; Cele 8 mari pacate ale noilor Coduri Penale; Magistrala 6 de metrou 1 Mai - Otopeni capata contur. S-a decis unde vor fi amplasate statiile

Dragnea ii va propune lui Ponta eliberarea din functie a prefectului care a ramas inzapezit. Pe lista mai este un alt prefect. Universitatea Al. Cuza Iasi, amenintata cu trimiterea in judecata de catre propriii studenti. Reprezentantii studentilor de la Universitatea.

Ministrul Justitiei: Noile Coduri penale nu afecteaza interceptarile. Articolul 140, invocat de presedintele Basescu, ramine asa cum e

Ministrul Justitiei Robert Cazanciuc a declarat, vineri, ca deocamdata Codul de procedura penala si Codul penal vor intra in vigoare nemodificate. CSM a pus deja pe site propunerile. Ce vom transmite noi guvernu.

Ministrul Justitiei: Noile Coduri penale nu afecteaza interceptarile. Articolul 140, invocat de presedintele Basescu, ramane asa cum e

Ministrul Justitiei Robert Cazanciuc a declarat, vineri, ca deocamdata Codul de procedura penala si Codul penal vor intra in vigoare nemodificate. CSM a pus deja pe site propunerile. Ce vom transmite noi guvernu.

DNA isi exprima ingrijorarea fata de noile coduri penale.

Directia Nationala Anticoruptie isi exprima ingrijorarea privind intrarea in vigoare, in forma adoptata de Parlament, a prevederilor Noului Cod Penal si ale Noului Cod de Procedura Penala la data de 1 februarie 2014, situatie in care exista un risc major ca eficienta investigatiilor in cauzele de coruptie sa fie semnificativ diminuata. Pozitia DNA: 1. Intrarea in vigoare a noului Cod penal in forma actuala ar inlatura raspunderea penala a unor persoane acuzate de savarsirea infractiunii de .

ANP va sesiza instantele in cazul eliberarii a 400 detinuti, ca urmare a noilor coduri penale.

Comisiile din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor ANP) au analizat 30. 887 dosare ale unor detinuti si vor sesiza instantele de judecata, pentru ca acestea sa se pronunte asupra eventualei incetari a executarii pedepsei privative de libertate pentru un numar de aproximativ 400 de cazuri, ca urmare a intrarii in vigoare a noilor coduri penale. Conform HG nr. 836 din 30 octombrie 2013 si OUG 116 din 23 decembrie 2013, la nivelul tuturor unitatilor penitenciare s-au constituit si au .

Administratia Penitenciarelor va sesiza instantele in cazul eliberarii a 400 detinuti, ca urmare a noilor coduri penale

Comisiile din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor ANP) au analizat 30. 887 dosare ale unor detinuti si vor sesiza instantele de judecata, pentru ca acestea sa se pronunte asupra eventualei incetari a executarii pedepsei privative de libertate pentru un numar de aproximativ 400 de cazuri, ca urmare a intrarii in vigoare a noilor coduri penale, relateaza Agerpres.

actualitate, 08:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2117 seconds )