Libnet.ro
UNICEF

20:46

In primele 10 luni din an, Romania a exportat de 4,19 miliarde de euro si a importat de 5,3 miliarde de euro

Hotnews Hotnews,
In primele 10 luni din an, Romania a exportat de 4,19 miliarde de euro si a importat de 5,3 miliarde de euro

In luna octombrie 2012, conform estimarilor preliminare ale Institutului National de Statistica, exporturile FOB au insumat 19,058 miliarde lei 4,195 miliarde euro), iar importurile CIF au insumat 241,16 miliarde lei 5,30 miliarde euro). Comparativ cu luna octombrie 2011, exporturile au crescut cu 6,8% la valori exprimate in lei 1,4% la valori exprimate in euro), iar importurile au crescut cu 13,6% la valori exprimate in lei 7,9% la valori exprimate in euro). Vezi aici o analiza a relatiilor comerciale pe care le are Romania si de ce avem nevoie de o ofensiva a diplomatiei economice sau vezi aici de ce nu are Romania nicio strategie clara in materie de exporturi. continuă pe Hotnews

In octombrie, Romania a exportat de 4,19 miliarde de euro si a importat de 5,3 miliarde de euro

In luna octombrie 2012, conform estimarilor preliminare ale Institutului National de Statistica, exporturile FOB au insumat 19,058 miliarde lei 4,195 miliarde euro), iar importurile CIF au insumat 241,16 miliarde lei 5,30 miliarde euro). Comparativ cu luna octombrie 2011, exporturile au crescut cu 6,8% la valori exprimate in lei 1,4% la valori exprimate in euro), iar importurile au crescut cu 13,6% la valori exprimate in lei 7,9% la valori exprimate in euro). Vezi aici o analiza a relatiilor comerciale pe care le are Romania si de ce avem nevoie de o ofensiva a diplomatiei economice sau vezi aici de ce nu are Romania nicio strategie clara in materie de exporturi.

INS: Resursele de energie primara, in scadere cu 2,1% in primele 10 luni

In perioada 1. 2012, resursele de energie primara au scazut cu 2,1%, iar cele de energie electrica au scazut fata de aceeasi perioada a anului precedent, cu 3,0%, arata Institutul National de Statistica intr-un comunicat difuzat vineri. Principalele resurse de energie primara in perioada 1. 2012, au totalizat 28,409 milioane tone echivalent petrol tep), in scadere cu 623,2 mii tep fata de primele 10 luni din 2011.

Deficitul comercial a crescut in primele 10 luni la 8,26 miliarde euro

Deficitul comercial a crescut in primele 10 luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu 4,54 miliarde lei, la 36,83 miliarde lei, dupa ce exporturile s-au diminuat, exprimate in euro, iar importurile au.

Reactii ale presei internationale dupa alegerile din Romania FAZ: Victorie clara a coalitiei lui Ponta; Le Figaro: Romania: victorie mare a coalitiei; El Pais: Sondajele de opinie dau o majoritate absoluta a prim-ministrului Victor Ponta

Imediat dupa anuntarea exit-pollurilor de la alegerile generale presa internationala a publicat primele reactii. Coalitia de centru-stanga a premierului Victor Ponta este de asteptat sa castige alegerile generale din Romania. Dar va trebui sa imparta puterea cu domnul Basescu, al carui mandat se incheie in 2014, noteaza BBC. El Pais scrie ca mesajul premierului Victor Ponta imediat dupa alegeri este un semn foarte clar al pacii cu Bruxelles-ul, cu care s-a confruntat in vara.

Pe scurt: Chainsaw Europe lanseaza primul studio licentiat Dolby din Romania. Revista Capital aniverseaza 20 de ani

Compania Chainsaw Europe lanseaza primul studio din Romania licentiat Dolby pentru reclame si trailere, potrivit unui anunt al companiei. Iar revista Capital, apartinand in prezent Editurii Evenimentul si Capital, marcheaza 20 de ani de la lansare.

Asociatia Secular - Umanista din Romania cere primariilor si consilierilor locali sa refuze cererile Patriarhiei Romane de finatare a Catedralei Mantuirii Neamului.

Asociatia Secular - Umanista din Romania ASUR) cere primariilor si consilierilor locali sa refuze cerereile Patriarhiei Romane de finatare a Catedralei Mantuirii Neamului. HotNews. ro a scris saptamana trecuta despre faptul ca Arhiepiscopia Romana a cerut mai multor primarii din Romania donatii de peste un milion de euro fiecare pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului, informatia fiind confirmata de primarii din Pitesti si Giurgiu. Deocamdata administratiile locale nu au luat o decizie cu privire la suma pe care o vor dona Bisericii, hotararea urmand sa fie luata la inceputul anului 2013, o data cu aprobarea bugetelor locale.

Markus Ferber: Rezultatul alegerilor din Romania ma surprinde, dar este clar si trebuie ...

Europarlamentarul PPE Markus Ferber afirma, intr-o declaratie pentru RFI, ca rezultatul alegerilor parlamentare din Romania este clar si trebuie respectat, precizand ca spera ca premierul Ponta sa nu foloseasca acest rezultat intr-o maniera care nu corespunde normelor europene, potrivit Mediafax. Cred ca e un rezultat clar si desigur, trebuie sa-l respectam. Dar pe de alta parte, sper ca premierul Ponta sa nu foloseasca acest rezultat intr-o maniera care nu corespunde normelor europene, adica .

EXCLUSIV RL: Alegerile parlamentare din Romania, SUPRAVEGHEATE de OSCE. ...

Romania libera l-a contactat telefonic pe reprezentantul OSCE pentru alegerile parlamentare, Andreas Baker, care a explicat ca institutia va observa procesul electoral din Romania nu pentru ca exista suspiciuni de frauda, ci pentru ca Romania este un stat european care si-a asumat niste principii democratice. Pe de alta parte, Andreas Baker a evitat sa nominalizeze judetele in care vor exista observatori OSCE si nu a precizat nici numarul exact de observatori. De ce OSCE va observa alegerile .

CFR si-a redus datoriile cu 65% in primele zece luni si a avut un profit de 58,4 milioane lei

CFR si-a redus datoriile cu 65% in primele zece luni, de la 5,5 miliarde lei la 1,9 miliarde lei, si a inregistrat un profit de 58,4 milioane lei, dupa pierderile de 18,1 milioane lei din intervalul.

Actiunile Facebook au crescut cu 2,56% la primele tranzactii din Romania

Actiunile Facebook au crescut cu 2,56% inca de la primele tranzactii din Romania. Astfel, o actiune a urcat de la 93 de lei la 95,35 de lei. Actiunile Facebook sunt tranzactionate pe sistemul alternativ al.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 20:46

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2085 seconds )