Libnet.ro
UNICEF

01:05

Republica Moldova: Nicolae Timofti a transmis ambasadorilor europeni ca refuza sa cedeze presiunilor

România Liberă România Liberă,
Republica Moldova: Nicolae Timofti a transmis ambasadorilor europeni ca refuza sa cedeze presiunilor

Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat joi, intr-o intalnire cu un grup de ambasadori ai unor tari din Uniunea Europeana, ca refuza sa cedeze presiunilor care sunt exercitate asupra sa si a familiei sale, cu scopul de a influenta deciziile care privesc chestiunile importante ale tarii, precum desemnarea unui nou premier. continuă pe România Liberă

Republica Moldova: Desemnarea unui candidat pentru functia de premier, amanata

Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, care urma sa desemneze vineri un candidat pentru functia de premier, a amanat luarea unei astfel de decizii pentru luni, 21 decembrie.

Cum trebuie Nicolae Timofti sa-si pieptene imaginea pentru a nu-si incheia mandatul inainte de timp

Presedintele tarii, Nicolae Timofti este in drept si obligat sa forteze partidele sa propuna candidatura unui premier, a declarat Iulian Chifu, fostul consilier al ex-presedintelui Romaniei, Traian Basescu, in cadrul emisiunii Orizont European de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Astazi ar putea avea loc noi negocieri politice in prezenta lui Nicolae Timofti

Urmatoarea runda de negocieri PDM, PLDM, PL si grupul Iurie Leanca ar putea sa aiba loc miercuri, 16 decembrie, in prezenta presedintelui Nicolae Timofti, la propunerea PDM, a declarat presedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, aseara dupa incheierea unei noi runde de negocieri dintre cele patru formatiuni.

Timofti catre Pirkka Tapiola: Ma ingrijoreaza pericolul deturnarii vectorului european

Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a aratat ca este ingrijorat de informatiile pe care le detine, cu privire la pericolul deturnarii vectorului european al Republicii Moldova prin actiuni concertate ale unor forte politice interesate si a unor structuri oligarhice, care doresc sa influenteze institutia prezidentiala si sa-si sporeasca influenta asupra altor institutii ale statului.

Ciolos, anunt la Bruxelles: Romania va sprijini inclusiv financiar Republica Moldova

Premierul Dacian Ciolos a discutat, vineri, cu inaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate, Federica Mogherini, si cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre intentia Romaniei de a sprijini, inclusiv financiar, Republica Moldova.

Principiul separarii puterilor in stateste incalcat grav in Republica Moldova

In Republica Moldova este incalcat grav principiul separarii puterilor in stat, deoarece justitia este subordonata puterii legislative si executive. Daca principiul separarii puterilor in stat ar functiona, fiecare persoana de rang inalt: presedinte, premier, ministru sau deputat, ar trebui sa raspunda in fata justitiei daca au incalcat legea.

Problemele tinerilor din Republica Moldova: saracie, somaj si boli

Tinerii din Republica Moldova se confrunta cu probleme precum saracia, oportunitati economice scazute, dar si probleme de sanatate. 29% dintre tineri nu au parte de o instruire profesionala si nu sunt angajati in campul muncii, iar alte 16% sunt plecati in cautarea unui loc de munca peste hotare.

Ghiseele unice, necesare dar destul de rare in Republica Moldova

Lipsa ghiseelor unice si suprareglementarea activitatii businessului mic si mijlociu existenta in prezent este o povara care inhiba dezvoltarea afacerilor. Instituirea unui ghiseu unic la nivel local, ce ar permite eliberarea mai multor documente necesare reprezentantilor mediului de afaceri ar solutiona multe din problemele cu care se confrunta ei si i-ar ajuta sa castige timp, cred mai multi experti in economie din Republica Moldova.

Deutsche Bank, implicata in spalatoria ruseasca prin bancile din Republica Moldova

Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania, ar putea fi implicata in marea spalatorie ruseasca realizata prin intermediul sistemului bancar si cu ajutorul judecatorilor din Republica Moldova.

Britanicul Aaron Cook este sportivul anului in Republica Moldova

Aaron Cook a fost desemnat cel mai bun sportiv al tarii in 2015 de catre Asociatia Presei Sportive din Republica Moldova. Cook a sosit in tara noastra anul acesta, dupa ce Marea Britanie l-a lasat in afara lotului la Jocurile Olimpice din 2012, transmite IPN.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2205 seconds )