Libnet.ro
UNICEF

09:30

RMGC promite o statie de epurare la Rosia Montana (VIDEO)

B1 B1,
RMGC promite o statie de epurare la Rosia Montana (VIDEO)

Zona Rosia Montana este recunoscuta de mai bine de doua mii de ani pentru minerit. Totodata, metodele de exploatare practicate in trecut au dus insa la poluarea solului si a apelor din zona cu metale grele si. continuă pe B1

Crin Antonescu: Parlamentarii PNL vor vota impotriva proiectului Rosia Montana (VIDEO)

Crin Antonescu a declarat, vineri, in urma sedintei Biroului Permanent National al Partidului National Liberal, ca parlamentarii partidului vor vota impotriva proiectului Rosia Montana. Proiectul de lege.

Depasirea crizei Rosia Montana: ce trebuie sa faca guvernul, RMGC, Chevron si altii ca ei

Confuzia si paranoia pe marginea proiectului Rosia Montana se datoreaza felului conspirativ in care atat guvernul cat si corporatia au vrut sa-l promoveze. Practicile trebuie sa inceteze, in acest proiect si altele similare. EFOR publica un raport care arata calea de urmat pentru a depasi impasul actual: Legea trebuie retrasa, ministrul Sova scos din schema deoarece din motive aratate in raport, nu mai e credibil ca negociator in interes public), licenta trebuie desecretizata, preferabil prin acord amiabil RMGC-guvern, iar lectia transparentei depline aplicata, in alte proiecte extractive.

VIDEO Presedintele Camerei Deputatilor despre proiectul Rosia Montana: parlamentarii trebuie sa voteze legea in cunostinta de cauza

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, va fi prezent duminica la Rosia Montana intr-o vizita de informare si documentare in legatura cu proiectul minier initiat de RMGC. Deputatul PSD a ajuns la Alba Iulia sambata dupa-amiaza si a avut o intalnire cu conducerea Consiliului Judetean si a Prefecturii. La final, parlamentarul a declarat ca orice decizie nu poate fi luata in necunostinta de cauza.

VIDEO Presedintele Camerei Deputatilor despre Rosia Montana: parlamentarii trebuie sa voteze legea in cunostinta de cauza

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, va fi prezent duminica la Rosia Montana intr-o vizita de informare si documentare in legatura cu proiectul minier initiat de RMGC. Deputatul PSD a ajuns la Alba Iulia sambata dupa-amiaza si a avut o intalnire cu conducerea Consiliului Judetean si a Prefecturii. La final, parlamentarul a declarat ca orice decizie nu poate fi luata in necunostinta de cauza.

Directorul tehnic RMGC: La Rosia Montana este risc zero de poluare si accident

Riscul de poluare si accident la Rosia Montana este zero, a afirmat directorul tehnic al Rosia Montana Gold Corporation, geologul Cecilia Szentesy, in cadrul emisiunii La ordinea zilei de la Antena 3. La.

Protestul fata de proiectul Rosia Montana continua in Craiova

Protestatarii cer retragerea proiectului de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana, anularea contractului cu Rosia Montana Gold Corporation RMGC).

VIDEO Lant uman in jurul Palatului Parlamentului format de protestatarii impotriva proiectului de la Rosia Montana / Traficul este intrerupt in Piata Constitutiei

Aproximativ 5. 000 de persoane, sustin organizatorii, s-au adunat in Piata Constitutiei din Capitala, pentru a forma un lant uman in jurul Palatului Parlamentului, in semn de protest fata de proiectul minier de la Rosia Montana. Manifestantilor li s-au alaturat si biciclistii veniti de la marsul de protest organizat sambata in Bucuresti. Ora 21. 55 In Piata Universitatii sunt la aceasta ora in jur de 100 de manifestanti, care protesteaza in zona Fantanii. Circa 15-20 de jandarmi asigura ordinea. Traficul se desfasoara normal. Multi dintre protestatari se indreapta spre metrou. Ora 21. 25 Manifestantii s-au dus in Piata Universitatii, unde continua protestul. Acolo s-au strans peste 500 de protestatari. Traficul in zona Universitatii este blocat. Ora 20. 10 Protestatarii s-au regrupat in Piata Constitutiei, unde traficul rutier este intrerupt. Ei ridica biciletele in aer si cer demisia primarului Sorin Oprescu. Altii scandeaza Uniti, Salvam Rosia Montana. Ora 20. 00 Organizatorii anunta ca operatiunea s-a incheiat cu succes. Potrivit acestora, este pentru prima data in istorie cand s-a putut inconjura Palatul Parlamentului printr-un lant uman. Ora 19. 50 Protestatarii au inconjurat Palatul Parlamentului.

Cand vor merge membrii Comisiei Parlamentare la Rosia Montana.

Membrii comisiei parlamentare vor merge miercuri la Rosia Montana pentru a vedea exact care este situatia si ce pretentii au localnicii, transmite B1. ro. Citeste si Valean: Sunt impotriva proiectului Rosia Montana, pozitia PNL este cea corecta Reprezentantii comisiei spun ca vor discuta, miercuri, atat cu sindicatele cat si cu ONG-urile din zona. Citeste si Oltean: Rosia Montana, cel mai neconstitutional proiect de lege trimis Parlamentului de Guvern Liberalii au anuntat deja ca vor vota .

Antonescu: PNL nu are ceva de impus liberalilor din Comisia speciala privind Rosia Montana.

Liderul liberal Crin Antonescu a declarat, vineri, ca PNL nu are ceva de impus liberalilor membri ai Comisiei speciale pentru Rosia Montana, el aratand ca faptul ca PNL va vota impotriva proiectului nu inseamna ca membrii PNL din Comisie nu se pot deplasa in zona, transmite Mediafax. Solicitat sa comenteze faptul ca parlamentarii membri ai Comisiei speciale merg la Rosia Montana, inclusiv parlamentarii PNL, in conditiile in care pozitia partidului asupra acestui subiect a fost exprimata prin .

Valeriu Zgonea: Cred ca se gasesc resurse financiare pentru a asigura prezenta fiecarui parlamentar la Rosia Montana

O decizie a parlamentarilor referitoare la proiectul Rosia Montana trebuie sa se ia in cunostinta de cauza, cel mai probabil gasindu-se resurse pentru a fi asigurata din partea celor doua Camere prezenta lor in aceasta zona, a afirmat sambata presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, potrivit Agerpres.

ştiri de la B1

actualitate, 09:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2274 seconds )