Libnet.ro
UNICEF

01:05

Rovana Plumb: Proiectul minier de la Rosia Montana trebuie declarat de interes public exceptional, pentru a putea permite devierea raului Corna

Hotnews Hotnews,
 Rovana Plumb: Proiectul minier de la Rosia Montana trebuie declarat de interes public exceptional, pentru a putea permite devierea raului Corna

Proiectul exploatarii miniere de la Rosia Montana risca sa fie blocat definitiv din cauza unui rau care ar trebuie deviat, a declarat marti ministrul roman al Mediului, Rovana Plumb, citata de AFP. continuă pe Hotnews

Rovana Plumb: Proiectul minier de la Rosia Montana trebuie declarat de interes public exceptional, pentru a putea permite devierea raului Comana

Proiectul exploatarii miniere de la Rosia Montana risca sa fie blocat definitiv din cauza unui rau care ar trebuie deviat, a declarat marti ministrul roman al Mediului, Rovana Plumb, citata de AFP.

in jur de 7.000 de protestatari fata de proiectul minier Rosia Montana au ajuns la Piata Iancului

Circa 7. 000 de protestari fata de proiectul minier de la Rosia Montana au ajuns la Piata Iancului, duminica seara, relateaza Mediafax. Protestatrii au pornit in mars de la Universitate, pe Bulevardul Carol.

Protest si mars la Iasi, fata de proiectul minier de la Rosia Montana.

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat, duminica dupa-amiaza, in Piata Unirii din Iasi, pentru a protesta fata de proiectul minier de la Rosia Montana, participantii pornind apoi intr-un mars pe strazile orasului, numarul acestora ajungand la 600, transmite Mediafax. Protestatarii s-au adunat, in jurul orei 17. 00, in Piata Unirii din Iasi, unde au scandat Uniti salvam Rosia Montana, Rosia Montana nu e de vanzare si Nu corporatia face legislatia. De asemenea, oamenii aveau pancarte pe .

Trafic blocat in zona Universitatii: 3.000 de oameni protesteaza fata de proiectul minier de la Rosia Montana

Traficul este blocat, sambata seara, la Piata Universitatii dinCapitala, relateaza B1 TV. in jur de 3. 000 de oameni protesteaza fata de proiectul minier de la Rosia Montana. Acestia au protestat,.

Cluj-Napoca: Peste 1.000 de persoane protesteaza fata de proiectul minier de la Rosia Montana

Peste 1. 000 de persoane protesteaza, duminica seara, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, fata de proiectul minier de la Rosia Montana, relateaza Mediafax. Protestatarii s-au reunit in Piata Unirii din oras.

SRI si SIE refuza sa vina la comisia pentru Rosia Montana

Comisia Speciala pentru proiectul minier Rosia Montana a solicitat audierea serviciilor secrete, insa Serviciul Roman de InformatiiSRI) si Serviciul de Informatii Externe SIE) au refuzat sa vina in fata comisiei, conform surselor de presa.

Valeriu Zgonea: Cred ca se gasesc resurse financiare pentru a asigura prezenta fiecarui parlamentar la Rosia Montana

O decizie a parlamentarilor referitoare la proiectul Rosia Montana trebuie sa se ia in cunostinta de cauza, cel mai probabil gasindu-se resurse pentru a fi asigurata din partea celor doua Camere prezenta lor in aceasta zona, a afirmat sambata presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, potrivit Agerpres.

Cati parlamentari din Comisie se vor duce la Rosia Montana.

Doar 12 membri din cei 21 ai Comisiei se vor deplasa, marti,la Rosia Montana, a declarat presedintele Comisiei comune speciale pentru Rosia Montana, Darius Valcov. El a aratat ca ceilalti parlamentari fie nu doresc sa mearga, fie au fost anterior in vizita, transmite Mediafax. Trebuie sa va spun ca 12 parlamentari vor face deplasarea la Rosia Montana. Ceilati nu doresc sa mearga, iar o parte au fost. Vor merge de la toate grupurile parlamentare, am lista celor 12, aceasta va fi postata pe .

ROSIA MONTANA. Plumb: Concentratia de cianuri, o treime fata de limita europeana.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, marti, la audierile din Comisia speciala pentru Rosia Montana, ca ministerul a redus, in noul proiect, concetratia de cianuri la o treime fata de limita europeana prevazuta in Directiva europeana, transmite Mediafax. Citeste si Rovana Plumb, audiata marti de Comisia speciala pentru Rosia Montana Proiectul initial permitea 5-6 parti pe milion in iazul de decantare. Ne-am asigurat ca investitorul va utiliza cea mai moderna tehnologie pentru .

Comisia Rosia Montana: Rovana Plumb - Garantia RMGC in caz de accident ecologic este de 25 milioane dolari/ Monitorizarea activitatii RMGC in zona va fi facuta prin sistem online de catre angajatii operatorului cu monitorizarea statului roman

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, marti, la audierile din Comisia speciala pentru Rosia Montana, ca ministerul a impus RMGC, in noul proiect, o garantie de mediu dubla, de 146 de milioane de dolari, care va acoperi reabilitarea minei la standarde de mediu. In ceea ce priveste garantia operatorului in caz de accident, ministrul Mediului a precizat ca aceasta este in valoare de 25 de milioane de dolari. La insistentele parlamentarilor PNL care au intrebat cine lucreaza in statiile de monitorizare a activitatii companiei in zona, Rovana Plumb a declarat ca angajatii companiei.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2171 seconds )