Libnet.ro
UNICEF

08:16

Zidul Berlinului, un abuz acceptat tacit de Occident

Adevărul Adevărul,
Zidul Berlinului, un abuz acceptat tacit de Occident

Zidul Berlinului a fost un simbol concret al totalitarismului, al nerespectarii drepturilor omului in Europa Estica in timpul Razboiului Rece. in aceasta calitate, Zidul a fost condamnat de toti liderii lumii occidentale in cei 28 de ani de existenta, insa problema Zidului e mai complicata decat pare la prima vedere. continuă pe Adevărul

Zece lucruri de stiut despre Zidul Berlinului

Zidul Berlinului a fost vreme de 28 de ani unul dintre simbolurile Razboiului Rece, factor declansator a multor drame, divizand un oras, o tara si un continent intreg, separand numeroase familii. Iata zece lucruri de stiut despre acest simbol.

Zidul Berlinului - sau ce ar trebui sa invatam din reunificarea Germaniei

Zidul Berlinului ramane simbolul cel mai vizibil al razboiului rece. Reprezinta argumentul suprem ca zidurile nu rezista, daca oamenii nu cred in ele, daca constiinta colectiva le respinge.

VIDEO Locotenentul care a deschis Zidul Berlinului: Nu sunt un erou

Politistul de frontiera care a ordonat ca Zidul Berlinului sa fie deschis vorbeste despre decizia care a facut istorie, la 25 de ani dupa eveniment.

VIDEO Locotenentul care a deschis Zidul Berlinului: Cand am vazut masele de est-germani, am stiut ca aveau tot dreptul sa treaca

Politistul de frontiera care a ordonat ca Zidul Berlinului sa fie deschis vorbeste despre decizia care a facut istorie, la 25 de ani dupa eveniment.

Comertul cu oameni peste Zidul Berlinului: prizonierii erau dati la schimb in Vest chiar si pentru cafea, cupru sau ulei

Cei care incercau sa scape din Germania de Est si sa fuga in vest, in timpul Razboiului Rece, puteau fi impuscati, incarcerati si torturati. insa guvernul din Est era atat de sarac incat unii disidenti sfarseau prin a fi vanduti in secret in Germania de Vest, tara in care incercau sa ajunga de la inceput, scrie BBC intr-o poveste despre comertul cu oameni facut peste Zidul Berlinului.

Angela Merkel se destindea la sauna in momentul in care a fost demolat Zidul Berlinului

La demolarea Zidului Berlinului, in seara lui 9 noiembrie 1989, Angela Merkel, in prezent cancelarul Germaniei, se afla ca in orice seara de joi la sauna, in Berlinul de Est, si visa sa mearga sa deguste stridii in Berlinul de Vest, relateaza AFP.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 08:16

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2368 seconds )