Libnet.ro
UNICEF

10:15

Blue Air este fortata sa inapoieze banii catre SIF Banat-Crisana printr-o Ordonanta de Urgenta

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Blue Air este fortata sa inapoieze banii catre SIF Banat-Crisana printr-o Ordonanta de Urgenta

ACTUALIZARE - Comisia Europeana a aprobat ajutorul pe care Statul Roman vrea sa-l acorde companiei Blue Air --- * Ministerul Finantelor garanteaza imprumuturi de 600 milioane lei pentru Tarom si Blue Air * Surpriza: din valoarea de noua milioane de euro a obligatiunilor Blue Air cumparate de SIF Banat-Crisana, compania aviatica mai are de plata doar sase milioane de euro, conform Ordonantei de Urgenta * Pana la rambursarea integrala a imprumutului garantat de stat, Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor vor numi cate un reprezentant al statului in consiliul de administratie al Blue Air, cu drept de veto Ministerul Finantelor Publice va garanta, in numele si in contul statului, unul sau mai multe imprumuturi pentru Blue Air, in suma de cel mult 300,77 milioane lei, cu titlu de ajutor de stat, conform unei Ordonante de Urgenta adoptata de Guvern miercuri, bani din care compania aviatica va achita, intre altele, obligatiunile cumparate de SIF-Banat Crisana SIF1) la finele anului trecut. continuă pe Ziarul Bursa

Conditiile pe care le pune statul pentru a salva Blue Air: ce trebui sa faca pentru a primi banii

Guvernul a promis ca va garanta un imprumut de sute de milioane de lei pentru operatorul aerian Blue Air. Numai ca exista niste conditii extrem de dure. De la inceputul pandemiei, operatorii.

Ministerul Finantelor garanteaza imprumuturi de 600 milioane lei pentru Tarom si Blue Air

Din imprumutul garantat de stat, Blue Air va rambursa inclusiv obligatiunile corporative emise catre SIF Banat-Crisana, in valoare ramasa de sase milioane de euro.

O DECIZIE NU DOAR INEXPLICABIL DE PROASTA Investitia SIF Banat Crisana in obligatiuni Blue Air a incalcat normele ASF

Pierderea de 9,3 milioane de euro pe care SIF Banat Crisana a ascuns-o fata de investitori in Situatia Valorii Activului Net pe iulie raportata la Bursa de Valori Bucuresti BVB) se ridica la nivelul sumei platite anul trecut pe obligatiunile Blue Air Aviation S. 9 milioane de euro, data achizitiei: 16 decembrie 2019; data scadentei: 15 iunie 2020; dobanda anualizata: circa13%).

Blue Air Aviation SA - Evolutia rezultatelor financiare in 2019

In anul 2019, cifra de afaceri la Blue Air a scazut cu 5% comparativ cu decembrie 2018. Cu toate acestea, profitul inainte de impozitare este pe plus 72. 229 lei) si inregistreaza o crestere de 150%, dupa 3 ani de scaderi consecutive.

Ajutoare de stat pentru Tarom si Blue Air Guvernul va garanta imprumuturi de peste 600 milioane lei ale celor doua companii

Guvernul discuta in sedinta de miercuri un proiect de OUG privind acordarea unor ajutoare de stat companiilor TAROM si BLUE AIR, pe motiv ca cele doua companii aeriene au pierderi importante din cauza efectelor pandemiei COVID -19. Statul va garanta in procent de 100% imprumuturi de peste 600 milioane lei, a dobanzilor si comisioanelor aferente.

Ajutoare de stat pentru Tarom si Blue Air: Ce nu au voie sa faca cele doua companii si ce sume sunt garantate

Ministerul Finantelor garanteaza un imprumut pentru Tarom in limita a 312,7 milioane lei, iar pentru Blue Air unul sau mai multe imprumuturi in limita a 300,7 milioane lei, conform unei Ordonante de Urgenta publicate in Monitorul oficial. Ambele pe o perioada de 6 ani. Garantiile vor acoperi integral valoarea imprumuturilor, precum si dobanzile si comisioanele aferente.

CE aproba o garantie romaneasca pentru imprumuturi de 62 de milioane de euro, menita sa despagubeasca Blue Air pentru daunele provocate de pandemie

Comisia Europeana a aprobat, in temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o garantie romaneasca pentru imprumuturi, in valoare maxima de aproximativ 62 de milioane de euro aproximativ 301 milioane de lei), in favoarea companiei aeriene Blue Air.

Comisia Europeana a aprobat o garantie romaneasca pentru imprumuturi de 62 de milioane euro pentru Blue Air

Comisia Europeana a aprobat o garantie romaneasca pentru imprumuturi in valoare de 62 de milioane de euro, menita sa despagubeasca Blue Air pentru daunele suferite ca urmare a pandemiei de COVID-19, informeaza Executivul comunitar, printr-un comunicat, conform Agerpres.

Guvernul a emis o ordonanta de urgenta pentru acoradare ajutoarelor de stat in valoare de 600 de milioane de lei pentru Blue Air si TAROM (VIDEO)

Guvernul a emis o ordonanta de Urgenta pentru acordarea unor ajutoare de stat in valoarea toala de peste 600 de milioane de lei. Cele doua companii aviatice, TAROM si Blue Air au suferit pierderi masive din.

ştiri din Economie

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 10:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2158 seconds )