Libnet.ro
UNICEF

13:45

Bogdan Oprea: Barroso sustine propunerea Van Rompuy de buget UE 2014-2020.

România Liberă România Liberă,
Bogdan Oprea: Barroso sustine propunerea Van Rompuy de buget UE 2014-2020.

Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al presedintelui Traian Basescu, afirma ca in cadrul negocierilor privind bugetul UE 2014-2020 propunerea de alocare a lui Herman Van Rompuy este sustinuta si de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, potrivit Mediafax. Facem precizarea ca aceasta noua propunere de constructie a cadrului financiar multianual al Uniunii Europene este sustinuta in acest moment si de presedintele Consiliului European, domnul Herman Van Rompuy, si de presedintele . continuă pe România Liberă

LIVETEXT Presedintele CE, Jose Manuel Barroso, sustine propunerea Van Rompuy. Se asteapta o noua reducere a bugetului multianual al UE. Germania nu exclude un esec

Cei 27 de sefi de stat si de guverne au Uniunii Europene incep joi la Bruxelles un summit maraton in incercarea de a ajunge la un compromis asupra bugetului multianual 2014-2020, dar niciun acord nu va putea fi obtinut fara sacrificii din partea taberelor care s-au conturat pana in prezent, noteaza AFP. 20 Presedintele CE, Jose Manuel Barroso, sustine propunerea Van Rompuy. Se asteapta o noua reducere a bugetului multianual al UE12:50 Cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande se vor intalni joi inaintea debutului formal al summitului european, a anuntat palatul Elysee, pe site-ul sau.

LIVETEXT A inceput summitul european consacrat bugetului 2014-2020. Presedintele CE, Jose Manuel Barroso, sustine propunerea Van Rompuy. Se asteapta o noua reducere a bugetului multianual al UE

Cei 27 de sefi de stat si de guverne au Uniunii Europene incep joi la Bruxelles un summit maraton in incercarea de a ajunge la un compromis asupra bugetului multianual 2014-2020, dar niciun acord nu va putea fi obtinut fara sacrificii din partea taberelor care s-au conturat pana in prezent, noteaza AFP. 23:10 A inceput summitul european consacrat bugetului 2014-202022:50 Herman Van Rompuy anunta, pe contul lui de Twitter, ca reuniunea va incepe in jurul orei 2321:30 Franta si Germania cauta in continuare o pozitie comuna pentru negocierile pentru bugetul european.

Noua propunere de buget UE avansata de Van Rompuy: Agricultura si Coeziunea castiga aproape 19 mld euro, Competitivitatea pierde cele mai mari sume, peste 13 mld euro/ Basescu: Sunt multe obstacole, dar trebuie sa ajungem la un acord

Prima zi a Consiliului European s-a incheiat dupa ce liderii celor 27 de state membre au primit noua propunere de proiect si s-au retras pentru a o studia. Noua propunere a lui Van Rompuy prevede o reducere a bugetului european de 75 de miliarde de euro, dar o alta redistribuire a sumelor, a declarat o sursa europeana. Pana acum s-a decis: pentru Politica Agricola Comuna se aloca suplimentar 7,7 miliarde de euro iar la Coeziune 11 miliarde euro. In schimb, se reduc cu 1,6 mld euro sumele alocate pentru Securitate si Cetatenie, la H4, Europa globala, se taie 5,5 miliarde euro iar la Competitivitate sunt cele mai mari taieri - 13,109 mld euro. Cappingul, in noua propunere a lui Van Rompuy, este 2,35. Vineri, la pranz, liderii UE se reunesc pentru noi negocieri, dar Merkel si Hollande au avertizat deja ca e posibil ca acest Consiliu European sa nu ajunga la un rezultat final 9:43: Le Monde scrie ca noul proiect prezentat de Herman Van Rompuy mentine propunerea sa initiala privind un buget de 973 de miliarde de euro. Potrivit noii propuneri, politica agricola comuna ar urma sa primeasca inca 8 miliarde de euro, iar 10,6 miliarde ar urma sa mearga, suplimentar, la politica de coeziune, pentru tarile cele mai sarace. In schimb, pentru acest lucru, vor fi reduse 13 miliarde de la bugetele pentru crestere economica si marile proiecte de infrastructura. Noul proiect de buget nu prevede reduceri de fonduri pentru birocratia europeana, dar angajatii institutiilor europene ar putea ajunge sa lucreze 40 de ore pe saptamana, mai mult decat in prezent, fara a beneficia de cresteri salariale.

Leonard Orban: Romania, discriminata de un articol al bugetului Van Rompuy

Romania considera inacceptabil continutul paragrafului 45 din propunerea de buget a presedintelui Herman Van Rompuy, care stabileste o legatura intre alocarile viitoare pentru politica de coeziune si rata de absorbtie din perioada 2007-2011, ce afecteaza doar tara noastra, a declarat ieri, la Bruxelles, ministrul afacerilor europene Leonard Orban, dupa reuniunea Consiliului Afaceri Generale CAG), potrivit Mediafax.

Leonard Orban: Romania, discriminata de un articol al bugetului Van Rompuy care leaga rata de absorbtie de alocarile viitoare

Romania considera inacceptabil continutul paragrafului 45 din propunerea de buget a presedintelui Herman Van Rompuy, care stabileste o legatura intre alocarile viitoare pentru politica de coeziune si rata de absorbtie din perioada 2007-2011, ce afecteaza doar tara noastra, a declarat marti, la Bruxelles, ministrul afacerilor europene Leonard Orban, dupa reuniunea Consiliului Afaceri Generale CAG), transmite Agerpres.

Leonard Orban: Romania, discriminata de un articol al bugetului Van Rompuy, care leaga rata ...

Romania considera inacceptabil continutul paragrafului 45 din propunerea de buget a presedintelui Herman Van Rompuy, care stabileste o legatura intre alocarile viitoare pentru politica de coeziune si rata de absorbtie din perioada 2007-2011, ce afecteaza doar tara noastra, a declarat marti, la Bruxelles, ministrul afacerilor europene Leonard Orban, dupa reuniunea Consiliului Afaceri Generale CAG), scrie Agerpres. Ministrul roman al afacerilor europene precizeaza ca a ridicat aceasta problema .

Noua propunere a lui van Rompuy, mai radicala decit cea precedenta, prevede scaderea bugetului UE cu 200 miliarde euro - surse. Basescu sustine cresterea platilor directe catre fermieri cu 50% - surse

Traian Basescu a cerut in mod imperativ in timpul intilnirii de joi cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, cresterea semnificativa a alocarilor pentru platile directe pentru fermierii romani, au declarat pentru HotNews. ro surse europene. In conditiile in care statele contributori neti au cerut scaderea subventiei fata de propunerea lui Van Rompuy, Basescu vizeaza cresterea platii la hectar cu cel putin 50% fata de nivelul actual. Ora 15. 30: Fondurile de coeziune ar urma sa fie cele mai afectate de taierile propuse de Van RompuyOra 15. 00: Noua propunere a lui Herman Van Rompuy este si mai drastica decit precedenta: presedintele Consiliului European a propus scaderea bugetului UE cu 200 miliarde de euro, adica atit cit ceruse Marea Britanie, au declarat pentru HotNews. ro surse europene.

Van Rompuy si Barroso se vor intalni cu fiecare participant la Consiliul European pe tema ...

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, spune ca absenta unui acord pe tema bugetului UE ar fi daunator pentru toti membri si de aceea, impreuna cu presedintele CE, se va intalni separat cu fiecare dintre liderii statelor UE. El a adaugat ca a luat in calcul prelungirea lucrarilor, potrivit Mediafax. Van Rompuy a trimis membrilor Consiliului invitatia pentru summit-ul extraordinar prevazut pentru 22-23 noiembrie. In document, el spune ca membrii Consiliului trebuie sa ajunga la .

intrevederea dintre Basescu, Van Rompuy si Barroso s-a incheiat. Ce cerut presedintele Romaniei la Consiliul European

Intrevederea de lucru a presedintelui Traian Basescu pe tema bugetului UE 2014-2020 cu Herman Van Rompuy - presedintele Consiliului European si Jose Manuel Barroso - presedintele Comisiei Europene s-a incheiat,.

intrevederea dintre Basescu, Van Rompuy si Barroso s-a incheiat. Ce a cerut presedintele Romaniei la Consiliul European

Intrevederea de lucru a presedintelui Traian Basescu pe tema bugetului UE 2014-2020 cu Herman Van Rompuy - presedintele Consiliului European si Jose Manuel Barroso - presedintele Comisiei Europene s-a incheiat,.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 13:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1969 seconds )