Libnet.ro
UNICEF

00:07

Comisia Europeana critica reducerea TVA la 19%

Antena3 Antena3,
Comisia Europeana critica reducerea TVA la 19%

Comisia Europeana este reticenta in ceea ce priveste propunerea Guvernului Romaniei de reducere a TVA de la 24 la 19%. Este necesara efectuarea unui studiu asupra efectelor pe care le-ar avea aceasta masura,. continuă pe Antena3

Ialomitianu: PNL va sustine reducerea TVA la 19%, daca masura e sustenabila. FMI si CE nu sunt de acord cu scaderea TVA si chiar au amenintat ca vor pleca

PNL va sustine luni dupa-amiaza in Comisia Buget-Finante si miercuri in plenul Parlamentului amendamentele la Codul Fiscal, inclusiv reducerea TVA de la 24% la 19%, asa cum a anuntat duminica premierul Victor Ponta, daca masura se dovedeste sustenabila, a declarat deputatul PNL Gheorghe Ialomitianu.

Guvernantii sfideaza Comisia Europeana din ambitii populiste

In ciuda avertismentelor transmise de Executivul European si de FMI, parlamentarii au votat miercuri noul Cod Fiscal in forma ce include reducerea TVA la 19%, ceea ce va deficitul bugetar la 2,9% din PIB. Acest nivel este cu mult peste tinta asumata in fata finantatorilor internationali, insa ministrul Finantelor spune ca este o deviere temporara.

FMI si CE, sceptice fata de reducerea TVA la 19%

Fondul Monetar International FMI) considera ca aprobarea Codului Fiscal in forma actuala, care include in special reducerea TVA de la 24% la 19% de la 1 ianuarie 2016, va crea un deficit fiscal semnificativ, fiind foarte important, dar si foarte dificil de gasit masuri compensatorii.

Ialomitianu: PNL sustine reducerea TVA la 19% doar daca masura este sustenabila. Datele sunt la Ministerul de Finante

Deputatul Gheorghe Ialomitianu a declarat ca PNL va sustine in Comisia Buget-Finante si in plenul Parlamentului amendamentele la Codul Fiscal, inclusiv reducerea TVA de la 24% la 19%, asa cum a anuntat Victor.

PNL sustine reducerea TVA la 19%. Dar nu stie daca sunt bani in buget

Gheorghe Ialomitianu, deputat PNL si fost ministru al Finantelor in guvernul premierului Emil Boc, a declarat, luni, ca liberalii vor sustine in Comisia Buget-Finante si miercuri in plenul Parlamentului amendamentele la Codul Fiscal, inclusiv reducerea TVA de la 24% la 19%, asa cum a anuntat premierul Victor Ponta, daca masura se dovedeste sustenabila.

Bruxelles-ul avertizeaza asupra consecintelor negative privind reducerea TVA la 19%

Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Annika Breidthardt, a declarat, marti, la RFI, ca reducerea TVA de la 24% la 19 % ridica intrebari substantiale, aratand ca aceasta masura ar putea afecta pr.

Opozitia si Puterea au batut palma pe reducerea TVA la 19%

Parlamentarii opozitiei si cei ai puterii si-au dat ieri mana in Comisia de Buget a Camerei Deputatilor si au adoptat in unanimitate scaderea TVA de la 24% la 19%, de la 1 ianuarie 2016.

ANALIZA Ce jonglerii fiscale mai face Guvernul. Razboiul procentelor in reducerea TVA

In timp ce Comisia Europeana nu este de acord cu scaderea cotei generale TVA de la 24% la 20% de la 1 ianuarie 2016 fara alte masuri de compensare, premierul Victor Ponta anunta o reducere si mai mare, la 19%, masura urmand sa fie aplicata inainte de sfarsitul anului.

FMI si CE, sceptice fata de reducerea TVA la 19%

ACTUALIZARE 11:40 Teodorovici a recunoscut ca scaderea TVA va duce la depasirea deficitului de 1,1% de anul viitor Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a recunoscut marti seara, la TVR, ca scaderea TVA va duce Romania in situatia de a depasi deficitul bugetar de 1,1% asumat pentru anul viitor. Procentul real va fi undeva sub 3%, a precizat ministrul, intr-un interviu acordat TVR.

UE nu vede cu ochi buni reducerea TVA la 19%

Propunerea unilaterala a autoritatilor romane de reducere a TVA de la 24% la 19% ar putea avea un impact negativ asupra sustenabilitatii situatiei fiscale a Romaniei, a declarat purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Annika Breidthardt.

ştiri din Economie

ştiri de la Antena3

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2812 seconds )