Libnet.ro
UNICEF

07:46

Decesele copiilor din Arges fac autoritatile sa reactioneze: antibioticul se administreaza numai dupa recoltarea probelor si primirea rezultatului

Adevărul Adevărul,
Decesele copiilor din Arges fac autoritatile sa reactioneze: antibioticul se administreaza numai dupa recoltarea probelor si primirea rezultatului

Reguli noi in protocolul privind cazurile diagnosticate cu boala diareica au fost dezbatute astazi in spitalele din judet, dupa ce DSP a transmis hotararile Ministerului Sanatatii. incepand din 18 februarie, cazurile de boala diareica acuta cu sindrom hemolitic-uremic se raporteaza zilnic, iar tratamentul cu antibiotic se initiaza doar dupa ce s-au transmis probe la laborator si s-a primit rezultatul. continuă pe Adevărul

Patriarhul Daniel, solidar cu familiile copiilor din Arges

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, a adresat, miercuri, un mesaj catre familiile copiilor din judetul Arges, care au decedat in ultimele zile.

Ministerul Sanatatii are doar banuieli despre cauza imbolnavirii copiilor din Arges

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a declarat miercuri seara, la TVR, ca au fost parcurse toate etapele standard ale unei anchete in cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic, insa nu a fost descoperit agentul etiologic, ci acesta este doar banuit, transmite Agerpres.

Europarlamentarii PSD solicita Guvernului sa ceara sprijin european in cazul copiilor din Arges

Europarlamentarii PSD solicita Guvernului sa ceara sprijin european in cazul copiilor din Arges care sufera de infectii digestive, considerand inacceptabil faptul ca, nici pana la acest moment, nu a fost constituita o celula de criza la nivelul Ministerului Sanatatii.

O echipa a ECDC vine joi in Romania pentru cazul copiilor din Arges

O echipa a Centrului European de Prevenire si Control al Bolilor ECDC - European Centre for Disease Prevention and Control) ajunge, joi, in Romania pentru a oferi sprijin in ancheta privind cazurile de imbolnavire din Arges.

Ministrul Sanatatii chemat miercuri in Parlament pentru explicatii in cazul bebelusilor din Arges infectati cu o bacterie periculoasa. Trei au murit, opt sunt inca internati la Spitalul Marie Curie din Capitala

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, urmeaza sa se prezinte miercuri la Comisia de sanatate din Parlament unde fusese invitat sa prezinte un raport privind situatia copiilor din judetele Arges si Dolj internati la Spitalul Marie Curie. Ministrul Sanatatii a fost prezent si luni in Parlament, la dezbaterea Ora Guvernului, unde a precizat ca ultimul raport pe care il are privind copii cu sindrom hemolitic-uremic de la Marie Curie a pus in evidenta trei cazuri cu infectii cu E coli si mai multe cazuri cu diversi virusi.

Familiile bebelusilor din Arges vor sa dea in judecata statul roman

Familiile bebelusilor din Arges, internati in mai multe spitale cu infectii puternice ar putea infiinta o asociatie, cu scopul de a da in judecata institutiile care nu si-au facut treaba, a declarat bunicul celui de-al treilea copil care a murit la Spitalul Marie Curie, Alexandru Anghel.

42 de copii, internati in spitalele din Arges, cu forme usoare si medii ale bolii diareice

42 de copii cu forme usoare si medii ale bolii diareice sunt internati in spitalele din Arges, au anuntat, miercuri, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica. Mai mult, in ultimele sase zile, niciunul dintre copii nu a necesitat transferul la spitalele din Bucuresti.

Al treilea bebelus bolnav din Arges a murit. Corpul de Control al lui Ciolos investigheaza cazul

Corpul de Control al premierului Dacian Ciolos va investiga modalitatea in care sunt tratati bebelutii care s-au imbolnavit saptamana trecuta. Ministerul Sanatatii a publicat, marti, pe site-ul institutiei, un raport preliminar, privind ancheta in cazul imbolnavirii bebelusilor din Arges. Astfel, MS transmite ca nu exista o sursa unica de imbolnavire a bebelusilor. Mai mult, din datele de mentionate in foile de observatie, nu s-a indentificat nicio legatura intre cazuri.

UPDATE: ANSVSA: Bebelusii din Arges nu s-au imbolnavit din cauza portocalelor

Rezultatele testelor facute de Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si Siguranta Alimentelor ANSVSA), dupa controalele realizate, sambata, la portocale dintr-un lant de supermarketuri din Arges, arata ca bebelusii nu s-au imbolnavit din cauza portocalelor.

Autoritatile din Arges vor oferi sprijin financiar familiilor copiilor infectati cu E.coli

Presedintele Consiliului Judetean CJ) Arges, Florin Tecau, a propus miercuri, la intalnirea cu reprezentantii celor care au protestat fata de situatia sistemului medical, infiintarea unei comisii de dialog social cu societatea civila in domeniul sanatatii, informeaza Agerpres.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 07:46

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2093 seconds )