Libnet.ro
UNICEF

01:05

FOTO: in Joia Mare, papa Francisc a spalat picioarele a 12 detinuti de la un penitenciar italian in care sunt inchisi fosti mafioti

România Liberă România Liberă,
FOTO: in Joia Mare, papa Francisc a spalat picioarele a 12 detinuti de la un penitenciar italian in care sunt inchisi fosti mafioti

Papa Francisc a spalat joi dupa-amiaza picioarele unor detinuti si a celebrat mesa la penitenciarul Paliano, o fortareata in care sunt incarcerati in principal fosti mafioti. continuă pe România Liberă

Arhiepiscopul Dunarii de Jos a spalat picioarele a 12 copii sarmani, o randuiala devenita traditionala de Joia Mare

Pe langa binecuvantarea lui Dumnezeu, copiii au primit incaltaminte si imbracaminte noua, precum si obiecte de igiena personala. Activitatea cu caracter social-filantropic si misionar din Joia cea Mare a fost organizata de Arhiepiscopia Dunarii de Jos in parteneriat cu filiala galateana Sfantul Apostol Andrei a Asociatiei Studentilor Crestini Ortodocsi din Romania.

Traditii si obiceiuri in Joia Mare

In Joia Mare se praznuieste spalarea picioarelor ucenicilor de catre Mantuitorul, Cina cea de Taina, rugaciunea din gradina Ghetsimani si vinderea Domnului de catre Iuda. in seara acestei zile.

Suntem cu totii pacatosi. Cu totii avem defecte! Gestul minunat facut de Papa in Joia Mare

Papa Francisc a spalat joi dupa-amiaza picioarele unor detinuti si a celebrat mesa la penitenciarul Paliano, o fortareata in care sunt incarcerati in principal fosti mafioti, marcand.

Papa Francisc transmite un mesaj de pace inainte de Paste: Violenta nu este leacul pentru lumea noastra greu incercata

Papa Francisc a facut un nou apel la pace in lume, joi, intr-un interviu publicat cu doar cateva ore inainte ca Suveranul Pontif sa indeplineasca ritualul spalarii picioarelor in Joia Mare.

Papa Francisc si-a pus spalatoria la dispozitia oamenilor saraci si fara adapost

Papa Francisc face un gest de mare omenie in Saptamana Patimilor. Vaticanul a anuntat luni deschiderea spalatoriei Suveranului Pontif, un serviciu gratuit pus la dispozitie.

Joia Mare, respectata prin traditia focurilor: incalzeste sufletele celor plecati si ajuta la purificarea fiintei (FOTO)

Saptamana Mare reprezinta un moment apasator, cu profund respect, dar si cu multe traditii. in Joia Mare exista traditia focurilor care se aprind in cimitire pentru a ajuta sufletele celor.

JOIA MARE. Ce se intampla la Denia savarsita in Joia Mare

La Denia savarsita in Joia Mare cele 12 pericope evanghelice care sunt citite de preoti arata suferintele prin care a trecut Mantuitorul, facand pomenirea Sfintelor,.

Ce semnificatii are Joia Mare, ziua celor 12 evanghelii cand sufletele mortilor se intorc acasa. Ritualuri pe care le fac fetele nemaritate si cum se prepara pasca

In Joia Mare, crestinii praznuiesc spalarea picioarelor ucenicilor de catre Mantuitorul, Cina cea de Taina, rugaciunea din gradina Ghetsimani si vinderea Domnului de catre Iuda. in seara acestei zile, credinciosii merg la Denia celor 12 evanghelii. Adevarul. ro va spune ce semnificatii are Joia Mare.

Puterile miraculoase ale lumanarilor aprinse la slujba din Joia Mare. Cand si pentru ce se aprind in timpul anului

Joia Mare este cunoscuta si ca Joia celor 12 Denii sau Joia Neagra. Cele 12 lumanari aprinse la citirea Deniilor vor fi aprinse pe parcursul intregului an, ele avand puteri deosebite.

Joia Mare. Traditii si obiceiuri in Joia Mare

Banatul ramane o zona cu bogate si frumoase traditii pascale, care incep imediat ce se intra in post si continua pana in Saptamana Patimilor, iar in Joia.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1991 seconds )