Libnet.ro
UNICEF

23:16

Iliescu, despre alegerile din 1990, din Duminica Orbului: A fost kilometrul zero al democratiei

Adevărul Adevărul,
Iliescu, despre alegerile din 1990, din Duminica Orbului: A fost kilometrul zero al democratiei

Fostul presedinte Ion Iliescu a rememorat pe blogul personal momentul alegerilor din 20 mai 1990, primele de dupa Revolutie, subliniind ca acestea au fost primele cu adevarat libere si canu a fost Duminica Orbului, cum place unora sa spuna. continuă pe Adevărul

30 de ani de la alegerile postdecembriste: Cred ca si fara frauda Iliescu ar fi castigat alegerile. Era descris ca omul care a salvat tara de Ceausescu

La 20 mai 2020 se implinesc 30 de ani de la primele alegeri postdecembriste din Romania. in urma scrutinului care a avut loc de Duminica Orbului, Ion Iliescu a castigat detasat cea mai inalta functie in stat.

Alegerile din 20 mai.1990 Uitarea vinovata a fesenismului majoritar

Tipul de auto-intoxicare colectiva de la 20 mai 1990 este rezultatul unui context irepetabil. Fesenismul a fost azi uitat la nivelul memoriei publice. E un trecut neplacut din viata unei natiuni care astfel rateaza intelegerea acestui spasm al homo sovieticus, al omului trecut prin ingineria sociala totalitara si care devine complicele calaului sau. Totusi societatea s-a eliberat treptat. Nu acelasi lucru s-a intamplat insa in interiorul statului.

CORONAVIRUS |Nicusor Dan, despre petrecerea din Herastrau: Politia Locala, in toata aceasta perioada, a fost sub asteptari. Ridicarea autorizatiei de functionare a teraselor e o masura absolut corecta (VIDEO)

Nicusor Dan, candidat la Primaria Capitalei, sustinut de PNL si USR Bucuresti, a declarat, duminica, intr-o interventie in cadrul emisiunii Dosar de politician, referindu-se la petrecerea care a avut loc.

Orban, despre aglomeratia din vami: Peste 1.200 de oameni au venit pur si simplu pietoni

Premierul Ludovic Orban spune ca o explicatie pentru valul de veniri din tari este decizia Comitetului National pentru Situatii de Urgenta de a pastra carantina institutionalizata numai la cerere. Orban a mai spus ca a fost un numar foarte mare de persoane, peste 1. 200, care pur si simplu au venit pietoni. Potrivit premierului, au fost luate masuri pentru fluidizarea traficului in vami.

Calin Popescu Tariceanu, despre cozile din Vama Nadlac: Remarcam un nou examen cazut de Guvernul Orban

Calin Popescu Tariceanu critica Guvernul Orban pentru cozile din Vama Nadlac sustinand ca este un nou examen pe care Executivul l-a picat.

Doctorul Alexandru Rafila, despre relaxarea din weekend: Saptamana viitoare o sa vedem efecte

Doctorul Alexandru Rafila sustine ca primele efecte ale relaxarii din weekend se vor vedea intr-o saptamana.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 23:16

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2077 seconds )