Libnet.ro
UNICEF

00:07

MAE: Relocarea Ambasadei Romniei din Israel implica o consultare a tuturor actorilor relevanti, potrivit Constitutiei, dar si o coordonare cu partenerii strategici

Hotnews Hotnews,
 MAE: Relocarea Ambasadei Romniei din Israel implica o consultare a tuturor actorilor relevanti, potrivit Constitutiei, dar si o coordonare cu partenerii strategici

Ministerul Afacerilor Externe transmite, intr-un comunicat de presa remis miercuri, ca mutarea ambasadei Romaniei din Israel se va face dupa consultarea tuturor institutiilor si actorilor care au atributii in materie de politica externa, potrivit Constitutiei. in acelasi timp, procesul implica si consultarea partenerilor strategici ai Romaniei, mai spune sursa citata. Pozitia MAE vine dupa ce Liviu Dragnea anuntase ca Guvernul a decis deja mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim printr-un memorandum. Klaus Iohannis a reactionat prompt, afirmand ca o astfel de decizie ar incalca normele de drept international. continuă pe Hotnews

Iohannis, dupa declaratia de joi seara a lui Dragnea: Relocarea ambasadei Romniei n Ierusalim ar reprezenta o ncalcare a dreptului international

Klaus Iohannis nu a fost informat sau consultat in prealabil in legatura cu mutarea ambasadei Romaniei din Israel la Ierusalim, se spune intr-un comunicat al Administratie Prezidentiale, venit dupa ce, joi seara, Liviu Dragnea a declarat ca decizia a fost luata si vor incepe procedurile in acest sens.

Cristian Diaconescu desfiinteaza memorandumul de mutare a ambasadei romane din Israel: E foarte grav, cineva sa raspunda cu functia!

Anuntul lui Liviu Dragnea privind mutarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim a starnit un adevarat scandal in Romania si reactii puternice de contestare din Occident. Fostul ministru de.

SONDAJ Cum ti se pare ideea mutarii Ambasadei Romniei n Israel la Ierusalim?

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus joi seara ca guvernul a adoptat un memorandum referitor la mutarea ambasadei romanesti in Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Aceasta decizie este luata, a spus el. Vineri dimineata, presedintele Klaus Iohannis a reactionat spunand ca mutarea ar reprezenta o incalcare a dreptului international si ca el, in calitate de titular al deciziilor de politica externa si ca reprezentant al Romaniei in plan extern, nu a fost informat sau consultat, in prealabil, pe aceasta tema. Cum ti se pare initiativa guvernarii PSD? Participa la sondajul HotNews. ro.

Reactia Comisiei Europene privind decizia Guvernului Dancila referitoare la mutarea ambasadei Romaniei din Israel la Ierusalim

Comisia Europeana a transmis intr-un comunicat de presa ca toate ambasadele statelor membre UE se afla la Tel Aviv si ca in acest sens a fost adoptata o rezolutie in Consiliu, reactia venind dupa anuntul facut de liderul PSD, Liviu Dragnea, referitor la decizia Guvernului Dancila de a incepe procedura de relocare a ambasadei Romaniei din Israel la Ierusalim.

Toate tunurile pe Guvern, in scandalul mutarii ambasadei din Israel. Acest tip de documente se discuta la confidentiale, cum de a vorbit Dragnea despre el?

Scandalul generat de anuntul liderului PSD, Liviu Dragnea, privind mutarea ambasadei Romaniei din Israel, ia amploare. Presedintele PNL, Ludovic Orban, a intervenitin acest scandal, afirmand ca o decizie c.

MAE a lansat un proces de analiza si evaluare privind relocarea Ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza, intr-un raspuns transmis AGERPRES , ca a fost lansat un proces de analiza si evaluare privind relocarea Ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim.

Liviu Iolu, fost purtator de cuvnt al Guvernului, despre memorandumul privind mutarea Ambasadei Romniei la Ierusalim: Acest tip de documente se discuta la confidentiale, cum de a vorbit Dragnea despre el?

Presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat joi, la Antena 3, ca Executivul a adoptat un memorandum prin care s-a decis mutarea ambasadei Romaniei in Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim. Cu o zi in urma, purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu, a spus ca nu a vazut un memorandum de acest fel. in acest caz apare o contradictie, insa exista, totusi, o explicatie. Liviu Iolu, un fost purtator de cuvant al Guvernului, spune ca acest tip de document se discuta in sedinta de Guvern la confidentiale, fiind secret. intr-o astfel de situatie apare intrebarea cum de a ajuns sa vorbeasca Dragnea despre un document cu regim special?.

Ovidiu Raetchi (PNL) despre mutarea ambasadei din Israel: PSD si face stat paralel n diplomatie si creeaza o vulnerabilitate strategica majora

PSD creeaza o vulnerabilitate strategica majora pentru Romania prin modul in care a procedat in privinta relocarii ambasadei din Israel, crede deputatul PNL Ovidiu Raetchi, vicepresedinte al Comisiei de Aparare. El mai spune ca PSD isi face stat paralel in diplomatie, iar Liviu Dragnea vrea sa transforme politica externa a Romaniei in taraba sa de tocmeli.

Liviu Dragnea, anunt-soc despre ambasada Romaniei din Israel: Decizia este luata, incep procedurile. Acest gest al nostru are o valoare simbolica uriasa

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi seara, ca Executivul condus de Viorica Dancila a adoptat un memorandum prin care se decide inceperea procedurilor pentru mutarea efectiva a ambasadei Romaniei din.

Liviu Dragnea vrea sa mute ambasada Romaniei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim/ Reactia lui Klaus Iohannis

Ambasada Romaniei din Israel va fi mutata de la Tel Aviv la Ierusalim, a hotarat Guvernul Dancila, in ultima sedinta, anuntul fiind facut, joi seara, de liderul PSD Liviu Dragnea, care a spus ca decizia are o valoare istorica uriasa. Reactia.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2214 seconds )