Libnet.ro
UNICEF

09:00

Pietele valutare din regiune sunt mai putin influentate de programele electorale, si reactioneaza mai ales la scorul democratiei dupa alegeri

Hotnews Hotnews,
Pietele valutare din regiune sunt mai putin influentate de programele electorale, si reactioneaza mai ales la scorul democratiei dupa alegeri

Pietele valutare din Europa Centrala si de Est sunt, de obicei, preocupate de scorul democratiei tarii dupa alegeri si mai putin de detaliile specifice ale programelor electorale. Acest lucru explica volatilitatea ridicata a leului in perioada verii acestui an, dupa suspendarea presedintelui, care a atras declaratii severe ale unor oficiali europeni referitor la situatia creata. Incertitudinea cu privire la componenta viitorului guvern, ca urmare a tensiunilor existente intre presedinte si USL, vor determina presiuni nefavorabile evolutiei leului. continuă pe Hotnews

Markit: Declinul economic din zona euro, mai putin pronuntat

Declinul economic din zona euro a fost, in noiembrie, ceva mai putin pronuntat decat aratau asteptarile, desi exista putine semne ca regiunea va iesi din recesiune in curand, potrivit societatii britanice de informatii financiare Markit.

Bomba care a aruncat in aer companiile aeriene. Milioane de oameni din Europa sunt afectati de asta

Turbulentele de pe pietele financiare din zona euro provoaca cea mai grava criza de pana acum pentru transporturilor aeriene din Europa Centrala si de Est, austeritatea, cresterea preturilor la carburanti si.

Masinile europene, mai putin poluante decat cele asiatice

Constructorii auto europeni sunt mai bine plasati decat majoritatea celor asiatici in cursa pentru atingerea tintei de emisii de CO2, de 95 gr. /km, in 2020. Conform raportului TransportEnvironment, exista dovezi care dezvaluie ca producatorii micsoreaza cifrele oficiale de consum.

Mai putin corupti decat italienii si grecii: clasamentul tarilor imorale

Coruptia a crescut in ultimul mai ales in tarile afectate de criza, releva un raport al Transparency International, care subliniaza nivelul dezamagitor inregistrat in zona euro. Oarecum surprinzator, Romania a avut o evolutie pozitiva in ultimul an.

Transparency International: Coruptia face in continuare ravagii in zona euro; Romania, mai putin corupta ca in 2011

Coruptia continua sa faca ravagii in lume si atinge statele din zona euro cele mai afectate de criza, in special Grecia si Italia, indica Transparency International in raportul anual publicat miercuri, relateaza AFP. Romania ocupa locul 66 in clasamentul Transparency International pe anul 2012 privind perceptia coruptiei, obtinand un scor de 44, fiind la egalitate cu Arabia Saudita si Kuwaitul si in urcare cu noua pozitii fata de anul precedent.

Adrian Nastase, sapte zile mai putin in inchisoare. Magistratii i-au scazut din pedeapsa zilele de spitalizare

20 - Magistratii au admis, mircuri, cererea avocatilor lui Adrian Nastase ca zilele petrecute la Spitalul Floreasca. sapte la numar, sa ii fie scazute din pedeapsa. Adrian Nastase afla astazi daca.

Trei sferturi dintre sosirile turistilor apartin romanilor. In schimb, cheltuielile strainilor de la noi sunt mai mari decat ale turistilor romani

Sosirile si innoptarile turistilor romani si straini) in luna octombrie 2012, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, au crescut cu 9,6% respectiv, cu 5,4%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica, difuzat luni. INS diferentiaza sosirile de innoptari, sosirea unui turist inregistrandu-se atunci cand o persoana este inscrisa in registrul hotelului/motelului etc, in vreme ce innoptarile reprezinta intervalul de 24 de ore pentru care o persoana este inregistrata. De pilda, daca o persoana vine in Romania si doarme 10 nopti, ea va figura cu o sosire si 10 innoptari. Vezi de unde provin turistii care intra in tara, cat si mai ales pe ce isi cheltuie banii.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 09:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2163 seconds )