Libnet.ro
UNICEF

00:07

Republica Moldova, Ucraina si Georgia vor perspective clare de integrare in UE

Adevărul Adevărul,
Republica Moldova, Ucraina si Georgia vor perspective clare de integrare in UE

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat ca relatiile Uniunii Europene cu tarile din Parteneriatul Estic vor continua, in mod etapizat. Acesta a sugerat ca Republica Moldova, Ucraina si Georgia nu au perspective clare de integrare europeana, anunta Mediafax. continuă pe Adevărul

Tusk: Republica Moldova, Ucraina si Georgia au dreptul la visul european

Fosti sateliti sovietici ca Republica Moldova, Ucraina si Georgia au dreptul sa aspire sa devina membri ai Uniunii Europene UE), afirma presedintele Consiliului European, Donald Tusk, subliniind intr-un interviu pentru postul RFE/RL ca el nu are dreptul sa faca promisiuni goale in acest sens, transmite Mediafax.

Summitul de la Riga: UE promite 200 de milioane de euro pentru Moldova, Ucraina si Georgia

Comisarul european pentru politica de vecinatate si negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, a anuntat joi, 21 mai, o noua investitie de 200 de milioane de euro pe care Comisia o va face pentru intreprinderile mici si mijlocii din Republica Moldova, Ucraina si Georgia.

Presedintele Consiliului European: UE nu ofera perspective clare de integrare Republicii Moldova, Ucrainei si Georgiei

Relatiile Uniunii Europene cu tarile din Parteneriatul Estic vor continua, in mod etapizat, a declarat presedintele Consiliului European, Donald Tusk, sugerand ca Republica Moldova, Ucraina si Georgia nu au perspective clare de integrare europeana.

Societatea civila din Moldova, Ucraina si Georgia a depus cerere de aderare la Uniunea Europeana

Astazi, 21 mai 2015, reprezentantii sectorului asociativ din Moldova, Georgia si Ucraina au transmis oficialilor europeni cereri simbolice de aderare a tarilor lor la Uniunea Europeana in cadrul celei de-a II-a Conferinte a Societatii Civile din Parteneriatul Estic, desfasurata la Riga, Letonia.

Summitul Parteneriatului Estic de la Riga: Ce asteapta si ce vor primi Ucraina, Georgia si Republica Moldova

Liderii celor 28 de tari membre ale Uniunii Europene si sase tari din fosta URSS se reunesc joi si vineri la Riga Letonia) in cadrul unui summit al Parteneriatului Estic, initiativa destinata sa apropie cele doua parti. Perspectivele aderarii la UE a celor sase tari din Parteneriatul Estic Ucraina, Georgia, Republica Moldova, Armenia, Azerbaidjan si Belarus) sunt nule pentru moment, dar ar putea fi recompensate cu mai multi bani.

Republica Moldova vrea in UE, dar cu Justitia nereformata?

Dincolo de incurajarile primite de Republica Moldova de oficialii europeni la Summitul Partneriatului Estic de la Vilnius, drumul european ramane pentru moment un obiectiv indepartat pentru coalitia care asigura guvernarea minoritara a lui Chiril Gaburici intrucat combaterea coruptiei si reformarea Justitiei lipsesc din agenda de prioritati a politicienilor moldavi.

Ponta, in vizita la Chisinau. Ce a spus despre cazul romanului George Simon, expulzat din Republica Moldova

Premierul Victor Ponta se afla astazi intr-o vizita la Chisinau si a purtat discutii cu omologul sau moldovean, Chiril Gaburici. Cei doi au sustinut o conferinta de presa impreuna, iar Ponta a declarat ca a discutat cu acesta atat proiecte economice, cat si probleme diverse, inclusiv cazul presedintelui Platformei Unioniste Actiunea 2012, expulzat saptamana trecuta din Republica Moldova.

Proiect pentru distrugerea deseurilor chimice periculoase din Republica Moldova

Mai multi reprezentanti ai autoritatilor din Republica Moldova s-au intrunit in cadrul unei reuniuni de coordonare a partenerilor de dezvoltare in cadrul proiectului de distrugere a substantelor chimice periculoase, depozitate pe teritoriul Republicii Moldova.

Victor Ponta, in vizita la Chisinau: Romania este capabila in acest moment si are resursele necesare pentru a investi in Republica Moldova

Premierul Victor Ponta a afirmat, joi, ca Romania este capabila in acest moment sa investeasca in Republica Moldova pentru proiecte de interconectare energetica, astfel incat statul vecin sa aiba permanent.

Victor Ponta: Romania are resursele necesare, putem sa investim in Republica Moldova

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, in cadrul unei vizite oficiale in Republica Moldova, ca guvernele celor doua tari au pornit pe un drum comun, sustinute de cetateni si a subliniat importanta.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2246 seconds )