Libnet.ro
UNICEF

15:15

Traian Basescu: Republica Moldova NU se va putea integra in UE

Antena3 Antena3,
Traian Basescu: Republica Moldova NU se va putea integra in UE

Republica Moldova nu va putea adera la Uniunea Europeana pana nu va solutiona conflictul transnistrean, a declarat joi presedintele Traian Basescu, in cadrul unui interviu live pentru Unimedia. continuă pe Antena3

Basescu: Republica Moldova nu se va putea integra in UE fara solutionarea conflictului transnistrean

Republica Moldova nu va putea adera la Uniunea Europeana pana nu va solutiona conflictul transnistrean, a declarat joi presedintele Traian Basescu, in cadrul unui interviu pentru Unimedia, informeaza.

Republica Moldova nu se va putea integra in UE fara solutionarea conflictului transnistrean

Republica Moldova nu va putea adera la UE pana nu va solu and tiona conflictul transnistrean, a declarat ieri pre and sedintele Traian Basescu, in cadrul unui interviu televizat din Republica Moldova, potrivit surselor din presa.

VIDEO Traian Basescu: Negocierile privind aderarea R. Moldova la UE ar putea incepe in 2018-2019/ Romania nu se va implica militar in niciun conflict din regiune decat pentru un partener din NATO

Presedintele Traian Basescu a declarat, intr-un interviu acordat miercuri site-ului de stiri moldovean Unimedia. info, ca un termen realist pentru inceperea negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeana ar fi 2018-2019. De asemenea, seful statului a reiterat faptul ca R. Moldova nu va putea adera la UE cu un conflict inghetat. Intrebat daca Romania va ajuta R. Moldova in caz de pericol, presedintele Basescu a afirmat ca tara noastra nu se va implica militar in nici un conflict militar din regiune decit in parteneriat cu aliatii din NATO. E exclus un razboi. Avem niste reguli, iar acestea sint ca intram in razboi pentru un partener din NATO. De aceea cred ca e foarte important pentru Rep. Moldova sa aiba o optiune ferma despre propria sa securitate, a declarat Basescu.

Rezolutie a Parlamentului European: Republica Moldova are dreptul de a solicita aderarea la Uniunea Europeana

Republica Moldova, Georgia si Ucraina au dreptul de a adera la UE, cu respectarea conditiilor pentru statutul de tara membra, a decis, joi, PE, aproband, totodata, propunerea de decizie a Consiliului privind aplicarea provizorie a acordurilor de asociere cu Chisinau si Tbilisi imediat dupa semnare, potrivit unei rezolutii adoptate de Parlamentul European.

Parlamentul European: Republica Moldova are dreptul de a solicita aderarea la Uniunea Europeana

Republica Moldova, Georgia si Ucraina au dreptul de a adera la UE, cu respectarea conditiilor pentru statutul de tara membra, a decis, joi, Parlamentul European. PEa aprobat, totodata, propunerea de decizie .

Traian Basescu: imi este teama pentru Republica Moldova

Pre and sedintele Traian Basescu a declarat in aceasta seara, in cadrul unei emisiuni difuzate de televiziunea Digi24, ca ii este teama pentru Republica Moldova and si este ingrijorat pentru Transnistria.

Presedintele Nicolae Timofti le cere liderilor UE si sefilor statelor europene sa semneze pana la sfarsitul lunii mai Acordul de Asociere cu Republica Moldova

Seful statului a adresat astazi, 17 aprilie, membrilor Consiliului European, sefi de state si prim-ministri, o scrisoare prin care exprima dorinta Republicii Moldova de a semna pana la sfarsitul lunii mai Acordul de Asociere, inclusiv cel privind Zona de Liber Schimb Aprofundat si Cuprinzator, dintre Republica Moldova si Uniunea Europeana.

Presedintele Nicolae Timofti le cere liderilor UE si sefilor de state europene sa semneze pana la sfarsitul lunii mai Acordul de Asociere cu Republica Moldova

Seful statului a adresat astazi, 17 aprilie, membrilor Consiliului European, sefi de state si prim-ministri, o scrisoare prin care exprima dorinta Republicii Moldova de a semna pana la sfarsitul lunii mai Acordul de Asociere, inclusiv cel privind Zona de Liber Schimb Aprofundat si Cuprinzator, dintre Republica Moldova si Uniunea Europeana.

Traian Basescu, reactie la declaratiile lui Vladimir Putin: Romania sprijina gasirea unor solutii adecvate pentru a asigura libera circulatie pentru cetatenii si companiile din Transnistria

Romania este gata sa sprijine gasirea unor solutii adecvate la solicitarea Republicii Moldova pentru a asigura libera circulatie a persoanelor, marfurilor si serviciilor in conditiile legii si ale normelor europene, pentru cetatenii si companiile din regiunea separatista nistreana, arata presedintele Traian Basescu, intr-o declaratie transmisa de Presedintie. Seful statului solicita, totodata, Rusiei sa revina in cadrul angajamentelor asumate in institutiile internationale si sa contribuie la stabilizarea situatiei din regiune.

John McCain da asigurari: SUA sustin Republica Moldova

Statele Unite sustin Republica Moldova, a declarat joi, la Chisinau, senatorul John McCain, asigurand ca Washingtonul va ajuta fosta republica sovietica in drumul spre Uniunea Europeana UE),.

ştiri de la Antena3

actualitate, 15:15

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2102 seconds )