Libnet.ro
UNICEF

10:45

Nou record mondial de viteza pentru trenuri - de 10 ori mai rapid decat o garnitura romaneasca

Adevărul Adevărul,
Nou record mondial de viteza pentru trenuri - de 10 ori mai rapid decat o garnitura romaneasca

Un tren magnetic de tip Maglev din Japonia a batut recordul mondial de viteza pentru trenuri, detinut de 12 ani de aceeasi companie. continuă pe Adevărul

Japonia: Trenul de mare viteza, care circula cu ajutorul levitatiei magnetice, a atins un nou record de viteza de 590 kilometri pe ora (VIDEO)

Un tren cu levitatie magnetica, de la compania feroviara nipona Central Japan Railway Co, a atins joi viteza record de 590 de kilometri pe ora, depasind astfel recordul anterior de viteza, 581 de kilometri pe.

Gunther Grass, laureatul premiului Nobel decedat luni, se temea de un nou razboi mondial in care omenirea se va arunca precum un somnambul

El Pais a publicat marti un interviu inedit cu Gunter Grass, in care laureatul Premiului Nobel pentru literatura, decedat luni, isi marturiseste teama fata de izbucnirea unui nou razboi mondial in care omenirea, de acum responsabila, se va arunca precum un somnambul, scrie AFP.

VIDEO: Care este noul record de viteza al unui tren cu levitatie magnetica

Compania feroviara nipona Central Japan Railway Co a anuntat ca trenul sau maglev, cu propulsie bazata pe levitatia magnetica, a atins recent un record de viteza de 590 de kilometri pe ora si a depasit recordul anterior de viteza stabilit in urma cu 12 ani de companie, informeaza Mediafax. ro .

Viza pentru SUA: 10% din romanii care aplica nu reusesc sa plece catre visul american

Aproximativ 42. 000 de romani au solicitat, in anul fiscal 2014, viza temporara turistica sau de business in Statele Unite ale Americii, iar numarul celor respinsi a scazut la sub 10%, a declarat consulul general al Ambasadei SUA la Bucuresti, Henry.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 10:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2085 seconds )