Libnet.ro
UNICEF

10:45

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, si-a anuntat demisia inainte de dezbaterea motiunii de cenzura

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, si-a anuntat demisia inainte de dezbaterea motiunii de cenzura

Guvernul Republicii Moldova, in frunte cu premierul Ion Chicu, isi va da demisia miercuri, in ziua in care Parlamentul urma sa examineze o motiune de cenzura. Anuntul a fost facut de premier in cadrul unui briefing de presa organizat de seful statului in functie, Igor Dodon, in ultima sa zi de mandat prezidential,transmite Agerpres. continuă pe Ziarul Bursa

A demisionat Guvernul Republicii Moldova. Se doreste declansarea alegerilor anticipate

Premierul Ion Chicu a anuntat, miercuri, demisia lui si a intregului guvern al Republicii Moldova.

Republica Moldova: Premierul Ion Chicu a demisionat alaturi de cabinetul sau

Schimbare pe scena politica din Republica Moldova. Ion Chicu si-a dat demisia din functia de prim-ministru, alaturi de intregul sau cabinet pro-rus. Chicu a declarat ca declansarea alegerilor anticipate.

Premierul moldovean si-a anuntat demisia: Obiectivul este dizolvarea Parlamentului

Premierul moldovean Ion Chicu si-a anuntat miercuri demisia pentru a deschide astfel calea dizolvarii Parlamentului. Anuntul a fost facut chiar in ziua in care Legislativul de la Chisinau urma sa examineze o motiune de cenzura. Tot miercuri se incheie oficial mandatul presedintelui Igor Dodon.

Ion Chicu, resemnat ca va fi demis: Este mare probabilitatea ca sedinta Guvernului de astazi a fost ultima

Premierul Ion Chicu a declarat, la finalul sedintei Guvernului de marti, 22 decembrie, ca este mare probabilitatea ca sedinta respectiva a Cabinetului de Ministri in componenta actuala a fost ultima.

Motivul pentru care Moscova acuza Bucurestiul de santaj si-i cere sa nu se implice in treburile interne ale Republicii Moldova

Purtatoarea de cuvant a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a declarat ca votul Parlamentului de la Chisinau din 16 decembrie, prin care limba rusa devine limba de comunicare in relatia cu statul, la fel ca si limba romana, va oferi mai multa stabilitate Republicii Moldova.

Curtea Constitutionala a respins cererea de suspendare a legii prin care limba rusa obtine statut special pe teritoriul Republicii Moldova

Curtea Constitutionala a Republicii Moldova a respins marti, 22 decembrie, cererea deputatilor Maria Ciobanu si Dinu Plingau privind suspendarea legii adoptate de coalitia neoficiala PSRM-Sor, prin care limba rusa devine limba de comunicare in relatia cu statul, la fel ca si limba romana.

De ce premierul Ion Chicu nu se teme de motiunea de cenzura. Opiniile deputatilor

Cand se cantaresc sansele daca va fi sau nu votata in Parlament motiunea asupra activitatii Guvernului Chicu trebuie luate in calcul interesele coalitiei Dodon-Sor. Este opinia deputatului PAS Oazu Nantoi, exprimata in carul emisiunii Ora expertizei de la postul de televiziune Jurnal TV, noteaza IPN.

PAS nu sustine numirea unui nou Guvern la Chisinau, dupa demisia cabinetului Ion Chicu: Urmeaza al doilea pas, alegeri anticipate si alegerea unui partid reprezentativ

Partidul Actiune si Solidaritate PAS) nu sustine numirea unui nou Guvern la Chisinau. Demisia Guvernului Chicu deschide calea constitutionala pentru dizolvarea parlamentului si declansarea alegerilor.

ştiri din Politica

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 10:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2254 seconds )