Libnet.ro
UNICEF

23:45

Revolutia dupa 24 de ani. Istoria unei fotografii istorice.

România Liberă România Liberă,
Revolutia dupa 24 de ani. Istoria unei fotografii istorice.

Peter Turnley este unul dintre cei mai apreciati fotografi ai lumii. Imaginile sale au aparut de 43 de ori pe coperta saptamanalului Newsweek si au fost publicate frecvent in cele mai prestigioase publicatii de pe mapamond: Harpers, Stern, Paris Match, Geo, LIFE, National Geographic, The London Sunday Times, VSD, Le Figaro, Le Monde, New Yorker si DoubleTake. A lucrat in 90 de tari si a fost prezent la cele mai multe din conflicte majore ale lumii din ultimii 30 de ani: Irak 1991), . continuă pe România Liberă

Revolutia romana dupa 24 de ani

La implinirea a 24 de ani de la Revolutia din decembrie 1989, aproximativ jumatate dintre romani socotesc ca era mai bine inainte.

Neculai Constantin Munteanu - paralela intre regimul Ceausescu si actuala putere, dupa 24 de ani: Cu astia de azi nu se intrevede nici macar inceputul sfirsitului

Jurnalistul si disidentul anticomunist Neculai Constantin Munteanu comenteaza, pe blogul lui Catalin Tolontan, numirea lui Toni Grebla la Curtea Constitutionala: Cand spuneam in 1989 - n. red. ) e un inceput in tot sfirsitul nu eram chiar foarte convins de ceea ce spun. Dar mai exista mica speranta ca ala va crapa. ) Cu astia de azi nu se intrevede nici macar inceputul sfirsitului. Nu pentru ca ar fi nemuritori. Dar se regenereaza la nesfirsit. ) Numirea lui Toni Grebla la Curtea Constitutionala face parte din acest proces si e cea mai groasa flegma pe care haita juristului Victor P. o putea arunca in obrazul unei institutii schimonosite de indiferenta si de neputinta.

UE saluta eliberarea lui Hodorkovski, gratiat dupa zece ani de detentie

Uniunea Europeana a salutat, vineri, eliberarea fostului magnat rus Mihail Hodorkovski, gratiat de presedintele Vladimir Putin dupa zece ani in detentie, pledand pentru o justitie independenta si .

Plan ambitios dupa 5 ani pe minus: RTC Proffice vrea dublarea afacerilor pana in 2018

Distribuitorul de birotica si papetarie RTC Proffice Experience va afisa anul acesta o crestere de 5% a cifrei de afaceri, prima dupa cinci ani de scaderi consecutive, avand ca obiectiv dublarea afacerilor pana in 2018, anunta compania.

VIDEO ARHIVA 21 decembrie - 24 de ani de cand Revolutia cuprindea Bucurestiul. Ultimul discurs al lui Nicolae Ceausescu: Alo, tovarasi, asezati-va linistiti!

21 decembrie este ziua in care, in urma cu 24 ani, Revolutia Romana - inceputa la Timisoara - cuprindea si Bucurestiul. In dimineata acelei zile, pe fondul protestelor din orase precum Timisoara sau Brasov, Nicolae Ceausescu organiza o mare adunare populara in fata fostului Comitet Central al Partidului Comunist Roman. Mitingul avea sa se intoarca insa impotriva liderului comunist. Huiduielile multimii s-au transformat intr-un protest deschis, iar dupa incheierea mitingului, in ciuda eforturilor autoritatilor de a calma spiritele, muncitorii de pe marile platforme industriale au intrerupt lucrul si li s-au alaturat protestatarilor. Ziua de 21 decembrie a adus si primele victime ale Revolutiei in Capitala.

Dupa 24 de ani - Sangele copiilor ucisi in Decembrie 1989 si tihna calailor

Atunci s-a implinit ceea ce se spusese prin Ieremia proorocul: Glas in Rama s-a auzit, plangere si tanguire multa; Rahela isi plange copiii si nu voieste sa fie mangaiata pentru ca nu sunt.

Dupa 24 de ani: sangele copiilor ucisi in Decembrie 1989 si tihna calailor

Atunci s-a implinit ceea ce se spusese prin Ieremia proorocul: Glas in Rama s-a auzit, plangere si tanguire multa; Rahela isi plange copiii si nu voieste sa fie mangaiata pentru ca nu sunt.

GRATIAT. Dupa 10 ani de inchisoare, Hodorkovski simte gustul libertatii

Presedintele rus Vladimir Putin a semnat decretul de gratiere a fostului magnat al petrolului Mihail Hodorkovski, incarcerat de peste zece ani, a anuntat vineri Kremlinul intr-un comunicat, subliniind ca decizia intra in vigoare imediat.

Bilant dupa 3 ani: ce preturi practica Lidl in urma preluarii Plus

Lidl a practicat preturi mai mici decat magazinele Plus, dupa preluarea acestora in 2010, si si-a dublat ponderea marcilor proprii in vanzari, aceste produse fiind mai ieftine decat cele de brand, reiese dintr-un raport al Consiliului Concurentei,.

ştiri din Cultura

ştiri de la România Liberă

actualitate, 23:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2199 seconds )