Libnet.ro
UNICEF

01:05

Rusia a declansat razboiul gazelor. Cum ar putea fi afectata Romania

România Liberă România Liberă,
Rusia a declansat razboiul gazelor. Cum ar putea fi afectata Romania

Refuzul de a accepta orice compromis este semnalul ca Putin doreste sa faca uz cu toata forta de arma energetica pentru a ingenunchea Ucraina si pentru a se razbuna pe europeni pentru sanctiunile impuse. Perturbarea alimentarii cu gaz a Europei va afecta, astfel, si Romania. continuă pe România Liberă

Ce inseamna criza gazelor din Ucraina pentru Romania. Cine ar putea fi afectat

Criza gazelor din Ucraina provocata de sistarea livrarilor din Rusia nu ar afecta Romania in urmatoarele luni, adica pana in iarna. Cel putin asa sustin autoritatile din Romania. Spre deosebire de alte tari europene, Romania este un caz fericit deoarece nivelul importurilor reprezinta cam 20% din consumul de gaze dintr-un an, iar pe timpul verii se poate descurca, la nevoie, doar cu productia interna. Intrebarea este ce s-ar intampla in cazul in care razboiul gazelor dintre Rusia si Ucraina se va prelungi sau va fi reluat la iarna? Nu trebuie uitat ca prin Ucraina trec conductele de tranzit catre Europa.

UPDATE 2: Gazprom Nu mai livreaza gaze Ucrainei fara plata in avans. UE ar putea fi afectata, Romania nu

Rusia a amenintat ca intrerupe livrarile de gaze naturale catre Ucraina luni, la ora 6. 00, ora Romaniei), dupa esecul negocierilor de la Kiev, o masura susceptibila sa perturbe aprovizionarea in Europa si sa agraveze cel mai dur conflict de pe continent de la Razboiul Rece .

Razboiul gazelor, faza pe procese. Rusii sisteaza livrarile de gaze, ucrainenii cer despagubiri, UE avertizeaza ca ar putea ramane in frig la iarna

Moscova a sistat in aceasta dimineata livrarile de gaze catre Ucraina din cauza unei datorii de peste 1,5 miliarde de dolari, actionand in judecata Kievul la Curtea Internationala de Arbitraj pentru 4,5 miliarde de dolari. in schimb, Kievul a anuntat ca da in judecata Gazpromul, caruia ii cere inapoi 6 miliarde de dolari. in acelasi timp, UE avertizeaza ca s-ar putea confrunta cu un deficit de gaze la iarna.

Nicolescu: O problema in alimentarea cu gaze a populatiei din Romania e exclusa. Speram sa se solutioneze rapid disputa dintre Rusia si Ucrainape tema gazelor

Populatia Romaniei nu va fi afectata de sistarea livrarilor de gaze rusesti spre Ucraina, intrucat exista suficiente gaze inmagazinate in depozitele subterane, iar productia depaseste consumul, a declarat intr-un comunicat Razvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie.

RAZBOIUL GAZELOR. Situatia in regiune se deterioreaza: reactia lui Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat in debutul sedintei BPN al PSD ca situatia in regiune se deterioreaza si ca se opresc gazele, el aratand ca a discutat dimineata cu ministrul Energiei si Romania are rezerve necesare astfel incat pe termen scurt,.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2166 seconds )