Libnet.ro
UNICEF

10:45

Traian Basescu le scrie presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, cerandu-le sa demareze procedurile pentru numirea Avocatului Poporului

Hotnews Hotnews,
 Traian Basescu le scrie presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, cerandu-le sa demareze procedurile pentru numirea Avocatului Poporului

Presedintele Traian Basescu le-a trimis o scrisoare presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, solicitandu-le, in virtutea atributiei constitutionale de a veghea la buna functionare a autoritatilor publice, sa demareze procedurile pentru numirea Avocatului Poporului. In contextul in care Avocatul Poporului este o institutie esentiala in cadrul democratiei constitutionale, nu este justificata prelungirea unei situatii de interimat ce afecteaza buna functionare a mecanismului constitutional de protectie a drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanelor fizice, arata seful statului, in scrisoare. Ecaterina Teodorescu ocupa interimar functia de Avocat al Poporului din 20 decembrie 2013, dupa demisia lui Crisu Anastasiu. continuă pe Hotnews

Presedintele Basescu le cere lui Antonescu si Zgonea sa demareze numirea Avocatului Poporului

Presedintele Traian Basescu a trimis, joi, o scrisoare presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, Crin Antonescu si Valeriu Zgonea, in care le cere sa demareze procedurile pentru numirea Avocatului .

Antonescu: Traian Basescu vede ca Iohannis este cheia blocajului din USL

Presedintele PNL Crin Antonescu a raspuns, miercuri seara, acuzatiilor de imaturitate ale presedintelui Traian Basescu la adresa sa si a presedintelui PSD Victor Ponta, scrie Digi24. Traian Basescu.

Planurile de viitor ale lui Traian Basescu. Ce a declarat despre o posibila functie de PREMIER: As fi EXTRAORDINAR

Presedintele Traian Basescu a declarat ca dupa terminarea mandatului vrea sa creasca un partid care sa aiba ca obiectiv modernizarea statului si cresterea competitivitatii Romaniei, el aratand ca nu se.

Hannes Swoboda (socialistii europeni): Republica Moldova se confrunta cu doua riscuri - Traian Basescu si Rusia

Republica Moldova se confrunta, in prezent, cu doua riscuri: Rusia si presedintele Traian Basescu, a declarat, luni, la Bucuresti, liderul socialist Hannes Swoboda, care a criticat declaratiile sefului statului privind unirea dintre Romania si tara vecina, relateaza agentia Mediafax.

Lider socialist: Republica Moldova se confrunta cu doua riscuri - Traian Basescu si Rusia

Republica Moldova se confrunta, in prezent, cu doua riscuri: Rusia si presedintele Traian Basescu, a declarat, luni, la Bucuresti, liderul socialist Hannes Swoboda, care a criticat declaratiile sefului statului privind unirea dintre Romania si tara.

Swoboda: R.Moldova se confrunta cu doua riscuri - Traian Basescu si Rusia.

Republica Moldova se confrunta, in prezent, cu doua riscuri: Rusia si presedintele Traian Basescu, a declarat, luni, la Bucuresti, liderul socialist Hannes Swoboda, care a criticat declaratiile sefului statului privind unirea dintre Romania si tara vecina, relateaza Mediafax. Este foarte curios ca, in vremuri in care Moldova este in dificultate, el vrea, mai mult sau mai putin, sa inghita Moldova. In prezent, Moldova se confrunta cu doua riscuri, unul este Rusia, celalalt presedintele .

Traian Basescu la TVR1: Am fost de acord cu largirea bazei de impozitare/ Orice reducere de CAS ne mareste deficitul bugetului asigurarilor sociale/ Nu ma pregatesc pe prim ministru desi as fi extraordinar de bun

Presedintele Traian Basescu a vorbit, miercuri seara, la emisiunea lui Moise Guran la Biziday TVR1), despre masurilefiscale menita sa reduca deficitul de la bugetul asigurarilor sociale sustinand ca acesta imprumuta de la bugetul de stat circa 3 miliarde de euro, pe care va trebui sa-i dea si inapoi. Despre scaderea CAS. undeva, in partea a doua a anului. Numai ca va trebui sa ne gandim ca o reducere de 1, 2, 3 procente aplicata anul acesta va insemna caetva sute de milioane de euro. Deci, anul acesta te poti juca cu deficitul, daca discutam de un 800 de milioane, gasesti mijloace sa-l compensezi, dar la anul avem o problema mare pentru ca nu mai e pe 6 luni, e pe 12. Mai tare ma ingrijoreaza taxa pe consum decat taxa pe munca, asa cum e ea acum, a declarat presedintele. vezi in text dialogul spumos dintre moderator si presedinte si calculele facute cu creionul.

Traian Basescu face apel la Ianukovici sa nu ordone reprimarea protestatarilor din Ucraina

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a facut un apel la omologul sau ucrainean, Viktor Ianukovici, sa nu ordone reprimarea protestatarilor din Kiev si din celelalte orase ale tarii, aratandu-se profund ingrijorat de valul de violenta si de pierderile de vieti omenesti produse in confruntari, informeaza Mediafax.

Traian Basescu: Asistam la o revenire a Statelor Unite in regiunea Europei de Est

Presedintele Traian Basescu a afirmat luni ca, in opinia sa, asistam la o revenire a Statelor Unite ale Americii in regiunea Europei de Est, dupa ce au constatat ca liderii europeni nu au fost foarte eficienti in aceasta zona.

Traian Basescu, ingrijorat de situatia din Ucraina: Ianukovici sa nu foloseasca Armata in reprimarea protestelor din strada

Presedintele Traian Basescu isi reafirma profunda ingrijorare fata de degradarea continua a situatiei din Ucraina. Traian Basescu spune ca situatia actuala poate degenera intr-un conflict de proportii .

ştiri din Politica

ştiri de la Hotnews

actualitate, 10:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2063 seconds )