Libnet.ro
UNICEF

06:45

Hocus-pocus cu problema maghiara. Presedintele Klaus Iohannis a avut doua mesaje pentru congresul UDMR: pe unul l-a sters de pe pagina Administratiei Prezidentiale, pe altul l-a citit un consilier la Cluj. Care este diferenta dintre ele?

Hotnews Hotnews,
 Hocus-pocus cu problema maghiara. Presedintele Klaus Iohannis a avut doua mesaje pentru congresul UDMR: pe unul l-a sters de pe pagina Administratiei Prezidentiale, pe altul l-a citit un consilier la Cluj. Care este diferenta dintre ele?

Presedintele Klaus Iohannis a avut doua mesaje radical diferite pentru congresul UDMR din 17 aprilie desfasurat la Cluj, la care au participat liderii tuturor partidelor mari cu declaratii de curtoazie la adresa Uniunii. In primul mesaj, presedintele Iohannis admitea ca minoritatea maghiara se confrunta cu o multe chestiuni ramase nerezolvate, cu subiecte sensibile, cum ar fi autonomia, si vorbea despre extinderea drepturilor minoritatilor. Acest mesaj a aparut vineri pentru scurt timp pe pagina Administratiei Prezidentiale, dar a fost sters, dupa cum au descoperit jurnalistii de la Transindex. ro. Mesajul cu care consilierul prezidential, Laurentiu Mihai Stefan, a ajuns vineri la Cluj este mult mai scurt si nu mai face nici o referire la problemele maghiarilor, nici la autonomie. continuă pe Hotnews

Presedintele Klaus Iohannis participa joi la Summit-ul extraordinar convocat la Bruxelles pe tema imigratiei

Presedintele Klaus Iohannis se va deplasa, joi, la Bruxelles, la Summit-ul extraordinar pe tema imigratiei pe Marea Mediterana, convocat, de presedintele Consiliului European, Donald Tusk, la Bruxelles, dupa o serie.

Presedintele Klaus Iohannis incepe luni, la Palatul Cotroceni, a treia serie de consultari cu partidele pe tema reformei electorale

Presedintele Klaus Iohannis va incepe, luni, la Palatul Cotroceni, a treia serie de consultari cu partidele pe tema reformei electorale si a stadiului acestui pachet de legi in Parlament. Blocarea cererilor.

ORA 19:00. Presedintele Klaus Iohannis face declaratii dupa consultarile cu partidele

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, va sustine o declaratie la ora 19:00 dupa consultarile cu cu partidele si formatiunile politice reprezentate in Parlament, se arata intr-un comunicat al Admnistratiei Prezidentiale.

Klaus Iohannis s-a intalnit cu Consiliul National al Rectorilor si cu ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu

Presedintele Klaus Iohannis i-a primit astazi, la Palatul Cotroceni, pe reprezentantii Consiliului National al Rectorilor, iar la intalnire a participat si ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, anunta administratia prezidentiala. Amintim ca Sorin Cimpeanu a fost presedinte al CNR pana cand a devenit ministru si, la fel ca multi dintre rectorii prezenti astazi la Cotroceni langa Klaus Iohannis, l-a sustinut public pe Victor Ponta in alegerile prezidentiale. De asemenea, Consiliul National al Rectorilor a salutat ordonanta de urgenta din vara trecuta, prin care Guvernul Ponta a decapitat legea educatiei. In prezent, Consiliul National al Rectorilor este condus de un rector interimar.

Ce spune Klaus Iohannis despre legea pensiilor speciale

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, dupa consultarile cu partidele parlamentare, despre initiativa privind pensiile speciale ale parlamentarilor, ca ar trebui sa ne punem intrebarea daca pensiile speciale ca si forma ar trebui sa existe, precizand ca subiectul trebuie clarificat de legislativ, relateaza Mediafax.

Klaus Iohannis a incalcat Constitutia. Drumul spre lucrul bine facut, pavat cu false negocieri

In baza carui articol din Constitutie a convocat presedintele Klaus Iohannis consultarile de la Cotroceni? Este intrebarea la care jurnalistul Dan Andronic a incercat, fara succes, sa raspunda. Nu exista in.

Ce spune Klaus Iohannis despre schimbarea statutului procurorilor

Presedintele Klaus Iohannis a precizat, luni, ca nu este oportuna scoaterea procurorilor din categoria magistratilor, dupa ce a fost intrebat despre declaratiile premierului Victor Ponta care a subliniat ca dupa o discutie informala su seful statului s-ar putea ridica probelma eliminarii procurorilor din categoria magistratilor.

Klaus Iohannis: Nu promulg legi care incalca principii constitutionale

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni seara, ca in urma consultarilor cu partidele exista un acord pe trei mari chestiuni: legea alegerilor locale, legea finantarii partidelor si a campaniilor electorale, legislatia pentru alegerile parlamentare si votul pentru diaspora.

Klaus Iohannis: Ma bucur sa constat ca intram in normalitate. Ne aflam pe drumul cel bun

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, dupa consultarile cu partidele si formatiunile politice reprezentate in Parlament, ca se bucura sa constate ca incet, dar sigur, intram in normalitate. Cred ca este.

Klaus Iohannis: Nu este oportuna scoaterea procurorilor din categoria magistratilor

Presedintele Klaus Iohannis a declarat luni ca Nu este oportuna scoaterea procurorilor din categoria magistratilor. Iohannis a dat acest raspuns la intrebarea unui ziarist care a mentionat o declaratie de astazi a premierului Ponta.

ştiri din Politica

ştiri de la Hotnews

actualitate, 06:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2207 seconds )